Kolesar na Pohorju naletel na nevarno žico, končalo bi se lahko mnogo huje

FOTO: Zoran Bratina Facebook

V preteklosti smo že večkrat poročali o nevarnih žicah, speljanih v gozdu na Pohorju. Tudi policisti so opozarjali na nevarnost, saj so s takšnih početjem ogroženi tako pohodniki, tekači, kot kolesarji.

Na družbenih omrežjih je zaokrožil zapis Zorana Bratine, eden izmed kolesarjel, je žal naletel na prej omenjeno živo: “Ilegalk je na Pohorju mnogo. Domačini ne pustijo, da se kolesarji vozijo po njihovi goši. Nastavijo pasti tako, da med drevesi napeljejo verigo ali tanjšo jeklenico, Če je voznik malo nezbran, hitro naleti na takšno prepreko in že imamo reševalci veliko dela s hudimi poškodbami. Tale jo je skupil na poti proti zajetju vode na Trikotni jasi.”

 “Iz same ljubezni do narave jo uničujemo”

Pavla je pod objavo zapisala: “Iz same ljubezni do narave jo uničujemo. Divjanje s kolesi po gozdu ni nevarno samo za kolesarje, ogrožajo tudi mirne sprehajalce in vznemirjajo uboge živali, ki nimajo miru.Povsod imamo kolesarske poti, prednostne kolesarske poti, v katere smo vložili milijone, a morajo ljudje divjadi se po gozdovih? Ni dovolj, da se tisoči zapodijo v gozdove po gobe, po kostanje in teptajo vse na poti? Kolesarji pridrvijo tiho in švigajo mimo sprehajalna. Zakaj delijo v gozd, zakaj ne vozijo po svojih lepo urejenih kolesarskih poteh. Skozi Radvanje so na Lackovi cesti naredili prednostno kolesarsko pot, vožnjo omejili na 30km na uri. Držiš se omejitve, redki kolesarji pa te prehitijo po desni. Tihe pasti za kolesarje so seveda absolutni nedopustne.”

“Prav ali neprav, kakorkoli obrnes, kakorkoli posegat in ogrožat življenje kogarkoli je protizakonito, nehumano in nedopustno … nihče nima pravice nikogar kakorkoli poškodovat,” je zapisala Nataša.

Oddaj komentar