Ilka Štuhec sedma na prvem treningu smuka

V kanadskem Lake Louisu bodo petka do nedelje na sporedu dva ženska smuka in superveleslalom, Slovenija pa bo imela na tekmah eno predstavnico, Ilko Štuhec. Mariborčanka je ponoči po slovenskem času na prvem uradnem treningu smuka vpisala sedmi čas.

 Ilka Štuhec

Trikilometrsko progo je najhitreje presmučala Švicarka Lara Gut in postavila čas 1:47,37, 79 stotink sekunde je zaostala Švedinja Kajsa Kling, na tretje mesto pa se je uvrstila Avstrijka Mirjam Puchner, katere zaostanek je znašal 1,05 sekunde.

Zelo hitra je bila tudi edina Slovenka, ki bo konec tedna nastopila na treh tekmah. Ilka Štuhec je namreč z 1,48 sekunde zaostanka zasedla sedmo mesto in tako napovedala boj za najvišja mesta.

Smukaški preizkušnji se bosta začeli ob 20.30 po slovenskem času, v nedeljo pa bo prišel na vrsto superveleslalom z začetkom ob 19. uri.

Na tekmah svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki bodo ob koncu tedna v francoskem Val d’Iseru, bo skupno možno spremljati deset slovenskih nastopov. Štirje bodo na petkovem superveleslalomu, slovenska četverica bo tudi na startu sobotnega smuka, dva slovenska predstavnika pa bosta na nedeljskem veleslalomu.

V petek bo na sporedu superveleslalom, na katerem bodo za Slovenijo smučali Boštjan Kline, Rok Perko, Klemen Kosi in Martin Čater. V soboto bo na sporedu smuk, na katerem bomo lahko spremljali Andreja Šporna, Klineta in Kosija.

Odgovorni trener za hitre discipline v slovenski moški ekipi za svetovni pokal Peter Pen bo četrtega predstavnika izbral med trojico Perko, Čater in Miha Hrobat.

Čater in Hrobat bosta sodelovala tudi v internih kvalifikacijah, ki bodo odločile o tem, kateri bo poleg Žana Kranjca nastopil na nedeljskem veleslalomu.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar