Najboljše v kinu: Avtomobili 3

Igor Harb

Če imate otroke, potem so vas že obvestili, da je treba čim prej v kino. Čeprav risanke Avtomobili ne sodijo med najboljše iz ponudbe studiev Pixar in Disney, so se sami avtomobili izkazali za ene najbolj uspešnih pri pojavnosti na igračah, oblačilih in drugih izdelkih za otroke. In zato jih vsi poznajo.

Tudi, če se vaš otrok ne igra z avtomobilčki, bo vedel, kdo je Strela McQueen, kako je videti in zakaj je fajn. Ravno tako kot vsi poznajo Elzo in Ano iz Ledenega kraljestva. In ko smo že pri tem, jeseni pride v kino polurni kratek film o snežaku Olafu. Sedaj pa se podvizajte, “spakirajte froce”, nabavite vstopnice in pokovko ter se pripravite na Avtomobile 3.

Avtomobili 3. Vir: The Walt Disney Company

V svetu avtomobilov imajo ta živa bitja z osebnostmi iste težave kot mi. In ne, ni mogoče razumeti, zakaj so nastali, kdo jih je ustvaril ali, kako točno deluje njihova biologija (oz. mehanika?). Če ste stari manj kot deset, vam je glede tega tudi vseeno in, ker so bili filmi ustvarjeni za otroke, se s temi podrobnostmi sploh nima smisla ukvarjati. Glavni junak je ponovno Strela McQueen, zmagoviti dirkalnik, ki pa je že nekoliko v letih in ga mladi dirkalniki nove generacije pričnejo prehitevati. Tako mora, podobno kot v prvem delu, ponovno ugotoviti, kaj je tisto, kar ga najbolj navdušuje pri dirkanju, da najde svoj smisel v življenju. Film je zabaven in poln humorja in ob njem sem užival veliko bolj kot pri prejšnjem delu, ki se je trudil biti vohunski triler v slogu Jamesa Bonda. A ni dosegel niti Johnnyja Englisha.

Podrobno oceno Avtomobilov 3 si lahko ogledate v kratki video oceni instantnici:

Mumije, plaže in pirati
Če nimate otrok, ki bi vas zvlekli na Avtomobile 3, a bi v kinu vseeno radi gledali spektakel in se občasno tudi nasmejali, imate na voljo dve slabi možnosti in eno povprečno. Mumija je polna izjemnih akcijskih scen, a ji zmanjka pri zgodbi in zanimivih likih, Obalna straža pa je razvlečena serija večinoma neposrečenih šal. Bolje se odrežejo Pirati s Karibov, ki so že tri tedne najbolj gledan film v Sloveniji. In čeprav so bili nekateri prejšnji filmi boljši, je to vseeno film, ki ga je fajn gledat na velikem platnu.

Igor Harb,
filmski kritik in soavtor filmskega YouTube kanala harb2harb

Oddaj komentar