Mariborski film zaznamoval leto in ves svet

Marko Naberšnik, režiser.

Letošnje leto se bliža h koncu in pogled na minule dosežke je v tem prazničnem času
priljubljeno opravilo. Leto, ki je za nami, je zagotovo popestril tudi Mariborčan Marko
Naberšnik.

Režiser je svoj najnovejši film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet posvetil Mariboru, mestu, v katerem je rojen. “V bistvu me je vedno nekako vleklo v ta konec
Slovenije, ” je pojasnil. “Že Petelinji zajtrk se prične v Mariboru, tudi v filmu Šanghaj je nekaj Maribora. Tokrat pa sem si uresničil dolgoletno željo in zgodbo v celoti postavil v Maribor,” je dodal Naberšnik.
Osrednje prizorišče filma je svet mrežnega marketinga, svet lepih obljub in zgodb o uspehu. Sanje in želje so del prazničnih voščil, v poslovnem svetu pa so tovrstne želje nekaj povsem drugega. “Mrežni marketing kot način prodaje ni napačen, težava je v presladkih besedah, s katerim te prodajalci vabijo in ti ponujajo svoje usluge,« razmišlja Naberšnik. »Ni bližnjic do uspeha. Če pa so, pa je cena za takšno pot previsoka. To resnico na svoji koži občutijo tudi glavni junaki našega filma,” je dodal.
Z enakimi upi se v svet mrežnega marketinga odpravi tudi glavni junak Boris, ki ga je odlično upodobil Jure Ivanušič. Z nasmeškom ga vanj zvabi sosed Igor, prav tako izjemni Aljoša Ternovšek. Kakšen je razplet te avanture? Tobogan nepredvidljivih zapletov, ljubezenske prigode in kriza srednjih let. Tudi preostala zasedba je zelo štajerska. K temu pa dodaja, da ima “Štajerska izjemne igralce in vesel sem, da smo lahko pri novem projektu sodelovali skupaj. Tudi štajersko narečje je zaradi tega pristno.”

Minca Lorenci, Bojan Emeršič, Milada Kalezić, Mojca Simonič, Simon Šerbinek, Tadej Toš in legendarni Vlado Novak so le del prepričljive igralske zasedbe. Film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je pot pričel z mariborsko predpremiero, ki je potekala v času festivala LIffe. Takrat je film v enem večeru napolnil kar tri kinodvorane Mariboxa, na dogodku pa je bila prisotna celotna filmska ekipa, tudi mlada Saša Šikaleska in Urban Polenčič, ki sta se v filmski vlogi znašla prvič. “Saša in Urban sta del glavne igralske ekipe. Igrata otroka družine Jenko, ki jo gledalec spremlja v filmu. Sodelovanje z njima je bilo odlično, že na avdiciji sta pokazala izjemen talent in pri filmu sta enakovredno sodelovala z izkušenimi igralskimi kolegi,” je pripomnil Naberšnik.
Opazili pa smo, da se del filma dogaja v Portorožu in tam nastopita tudi dve znani imeni. Eno je priljubljena Tanja Žagar, drugo pa znani angleški igralec Julian Rhind Tutt, obraz, ki smo ga lahko srečali v uspešnici Notting Hill. “Do sodelovanja je prišlo zelo spontano. S Tanjo se poznava še iz časov, ko je bila del skupine Foxy Teens, Julian pa je na povabilo prebral scenarij in sprejel vlogo gostujočega poslovneža, ki predava na elitnem seminarju o strategiji mrežnega marketinga. Snemanje je v veliki meri potekalo tudi ponoči.

Za konec pa nam zaupal tudi želje za prihajajoče leto 2018. “Da bi bilo obdobje do naslednjega filma čim krajše. V načrtu so nove zgodbe, a pot do filma nikoli ni kratka. Je pa zato, ko se zgodi, nepozabna in čudovita. Naj bo takšno za vse nas tudi prihajajoče leto,” nam je zaupam Naberšnik.

 

Oddaj komentar