Ilka Štuhec najboljša Slovenka prvega teka

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Mariborčanka Ilka Štuhec se je uvrstila na 11. mesto prvega teka slaloma na 53. Zlati lisici. Vodi Mikaela Shifrin, v finale pa se je uvrstila tudi Ana Bucik. Drugi tek bo na sporedu ob 12.15.

Na položaju vodilne po prvi vožnji je (skoraj pričakovano) ameriška slalomska kraljica, vodilna v skupnem seštevku ter v posebnem seštevku discipline, Mikaela Shiffrin. Potem ko je takoj po novem letu na zagrebškem Sljemenu zajela količek in odstopila že na prvi progi, je v današnjem prvem teku dokazala, da je osredotočena na zmago. Na trenutnem drugem mestu je Švicarka Wendy Holdener.

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Od šestih Slovenk na startu sta si prvo vožnjo zagotovili dve, Ilka Štuhec in Ana Bucik. Štuhčeva, domačinka in specialistka za hitre discipline, je odlično nastopila ter za Shiffrinovo zaostala 1,46 sekunde (kar je zadostovalo za 11. čas prvega teka). Bucikova pa je z zaostankom 1,56 sekunde vpisala 15. čas.

Med tistimi, ki so odstopile, sta bili Slovenki Maruša Ferk in Klara Livk ter novopečena snežna kraljica Sljemena, zmagovalka zagrebške tekme Slovakinja Veronika Velez Zuzulova. Za uvrstitev v drugo vožnjo pa sta bili prepočasni Meta Hrovat (+3,39; 45.) in Saša Brezovnik (+3,42; 46.).

Oddaj komentar