V Mariboru izvedli 26 dodatnih deratizacij, to so lokacije

V naše uredništvo se je pred dnevi obrnila bralka, ki se je čez vikend sprehodila po Lentu. Pri Vodnem stolpu je opazila večje število podgan, posredovala nam je fotografije in videoposnetke.

Podgane na sliki niso neposredno povezane z javno kanalizacijo

Obrnili smo se na Mestno občino Maribor: “Glede priloženega prispevka in posnetka dodajamo, da gre po videnem za podgane, ki jih je izvajalec zabeležil že večkrat in živijo v kamnitih zložbah na predelu ob reki Dravi. Med kamnitimi zložbami so tanke in porozne površine, kamor so zašle podgane. Območje predstavlja izredno prijetno lokacijo z obilico hrane, ki jo obiskovalci odmetavajo ob krmljenju labodov. Tako podgane na sliki niso neposredno povezane z javno kanalizacijo. Zagotovo pa je njihovo povečano število na prostem tudi posledica narasle vode Drave, ki jim zaliva bivališča.”

Letos 26 dodatnih lokacij za deratizacijo na območju Mestne občine Maribor

“Podjetje Nigrad iz Skupine JHMB ima v svojem podatkovnem portalu letos zabeleženih 26 intervencij – dodatnih lokacij za deratizacijo na območju Mestne občine Maribor. Lani je bilo v celotnem letu 27 dodatnih prijav lokacij,” so pojasnili na mariborski občini. Pri tem ne gre za nove lokacije, temveč obvestila strank, kjer so se pojavile lokacije z opaženimi podganami, so nam pojasnili na Javnem holdingu Maribor.

Deratizacija je praviloma izvedena v roku tedna dni od prejetja obvestila

“Strošek takšne izredne deratizacije znaša od nekaj 100 EUR do 1000 EUR, odvisno od dolžine nastavljenih vab in s tem njihove količine,” nam so še dejali in dodali: “V teh primerih ne gre za potrditev oziroma odobritev lokacije, temveč odziv na prijavo občanov ali obvestilo inšpekcije o povečani količini glodavcev.” 

To je seznam intervencij – dodatnih lokacij v letu 2023.
1. Ulica bratov Greifov
2. Cesta zmage
3. Dom Danice Vogrinec
4. Delavska
5. Gorkega
6. Jocova
7. Kalohova
8. Klinetova–Prušnikova
9. Koroška
10. Maistrova
11. Majcigerjeva
12. Na Jelovcu
13. Ob ribniku
14. Panonska
15. Plečnikova
16. Poštna
17. Pohorska
18. Prežihova
19. Prušnikova
20. Puncerjeva
21. Regentova
22. Roška
23. Stantetova
24. Studenška
25. Trg Dušana Kvedra (marec)
26. Trg Dušana Kvedra (junij)

Oddaj komentar