Ilka Štuhec med petnajsterico na smukaškem treningu, odlična tudi Ferkova

Ilka Štuhec na 55. Zlati lisici

Dobrih devet mesecev po zadnjem nastopu v svetovnem pokalu dvakratna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec odšteva dneve do vnovične tekme za svetovni pokal.

Začetek sezone v hitrih disciplinah bi moral biti na začetku decembra z dvema superveleslalomoma v St. Moritzu, a sta obe tekmi odpadli. Danes pa so imele alpske smučarke prvi trening v Franciji.

Vrača se v kraj z dobrimi spomini

V petek dopodlen najhitrejše smučarke namreč čaka smuk v Val d’Iseru, ki tudi pomeni nov začetek sezone v hitrih disciplinah. Zadnjega na tem prizorišču je leta 2016 dobila Ilka Štuhec.

Današnji prvi uradni trening pred petkovo preizkušnjo je dobila Američanka McKennis Duran Alice, pred rojakinjo Johnson Breezy, tretje mesto sta si razdelili  Lie Kajsa Vickhoff iz Norveške in Italijanka Goggia Sofia Mariborčanka je zasedla 14. mesto, privozila pa se je sekundo in 53 stotink zaostanka.

Na startu tudi Ferkova

Ni pa bila Ilka Štuhec edina Slovenka na startu. S številko 64 se je na smukaški trening podala tudi Maruša Ferk, ki se je znova preusmerila k hitrim disciplinam. V zadnjih treh letih je sicer nastopila le na dveh superveleslalomih svetovnega pokala. Na današnjem treningu se je uvrstila tik za Štuhčevo, in sicer na 16. mesto.

Oddaj komentar