VIDEO: Božički so se tudi letos spustili s strehe mariborske pediatrije in razveselili hospitalizirane otroke

UKC Maribor je v sodelovanju s Hitradiem Center in Jamarsko reševalno službo Slovenije letos že sedmo leto zapored organiziral tradicionalni Spust Božičkov s strehe Klinike za pediatrijo.

Zaradi letošnje epidemiološke situacije je tokratni dogodek potekal malo drugače kot minula leta, ko so se Božički po spustu skupaj s številnimi znanimi Slovenci in voditelji Hitradia Center odpravili po oddelkih, kjer so obdarovali otroke. Tokrat so poskrbeli, da so najmlajše bolnike v posebnem videu nagovorili njihovi priljubljeni voditelji in pevci, ki so pričarali poseben video koncert. Otrokom so zapeli: Eva Boto, Nipke, Bepop, Anabel, Tim Kores – Kori, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki in Luka Basi. Sicer pa je otrokom darilca predalo zdravstveno osebje, ki je sicer z njimi ves čas zdravljenja v stiku.

»Na Hitradiu Center se zavedamo, da je bolezen že sama po sebi za otroke in njihove starše neprijetna in stresna. Veseli december je čas, ko si otroci še toliko bolj želijo biti v krogu svoje družine, zato jim želimo s tem simpatičnim dogodkom polepšati praznike v bolnišnici in jim na obraz pričarati nasmeh. Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto, letos sicer na malo drugačen način, ob upoštevanju vseh napotkov NIJZ,« je povedal Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center.

Spust Božičkov na pediatriji UKC Maribor

Spust Božičkov na pediatriji UKC Maribor

Objavil/a BK TV dne Torek, 22. december 2020

Oddaj komentar