FOTO in VIDEO: Mariborski upokojenci “čagajo”

Starostniki so uživali med programom.

Včeraj so na odru pri Domu Danice Vogrinec zapele, zaigrale in zaplesale združene generacije. To pa je bil šele uvod, kajti nocoj bodo mariborski upokojenci še enkrat dokazali, da znajo “čagat”. Nastopili bodo z legendami.

Stanovalci doma, člani številnih društev upokojencev, organizacij, ki spodbujajo kvaliteto bivanja v tretjem življenjskem obdobju, so se včeraj zbrali pred domom Danice Vogrinec. Nekateri so se zavrteli, zapeli, drugi so tem zasploskali, vsi pa so se zabavali in proslavili otvoritev Večgeneracijskega centra (VGC) Štajerska.

Otvoritev VGC Štajerska.

Otvoritvi se je priključil tudi znani glasbenik Marko Soršak – Soki, ki je zbranim predstavil svoj projekt 20 za 20. Domu in stanovalcem se je z odra zahvalil za podporo in obljubil, da bo učence 100 šol obdaril z instrumenti.

Soki in mladi bobnarji navdušili vse generacije.

Rockerji za vedno

Stanovalci in osebje Doma Danice Vogrinec rušijo predsodke, ki veljajo o starejših. Marko Slavič, direktor Doma, je prepričan, da “babice in dedki” zelo uživajo v rockerski nostalgiji, kar izkazujejo že zadnja tri leta, odkar aktivno sodelujejo na velikih koncertih v okviru programa tradicionalnih Daničinih dni. Predlani z Bajago, lani z Mi2, “to so generacije, ki so nenazadnje živele z Beatli, živeli z drugimi skupinami, ki so seveda bile rokovsko obarvane in rock je glasba ki prinaša ljubezen, prinaša mir. In to rabimo“, je dejal Slavič.

Nocoj mala revolucija

Stanovalci Doma so mesece vadili, se učili besedila, pesmi, celo svojih koreografskih dodatkov, nocoj pa bodo stopili na oder z legendarno zasedbo Riblja čorba. Direktor Doma napoveduje mini revolucijo, saj bodo za nocojšnji koncert v znak odprte miselnosti “zaposlili” mariborske brezdomce. Več v video izjavi…

 

Oddaj komentar