V Mariboru predstavljajo 25 nagrajenih štajerskih vinarjev, restavracij in chefov, gostiln s tradicijo in turističnih kmetij

Hiša Stare trte

V Maribor in na njegovo podeželje se vrača “Wine & Dine Maribor” – ponudba gastronomije po enotnih cenah in terminih.

V njeno poletno in kar dva meseca trajajočo izvedbo je Zavod za turizem Maribor povezal 25 ponudnikov in tako poskrbel, da bodo v obdobju od 15. julija do 18. septembra 2022 nagrajeni štajerski vinarji, vrhunske restavracije in chefi, gostilne s tradicijo in turistične kmetije na široko odprli vrata tako turistom kot domačim obiskovalcem. Začenja se poletna sezona gurmanskih druženj, prijateljevanja v vinskih kleteh, uživanja na vrtovih in razgledovanja med vinogradi. V Mariboru, mestu najstarejše trte sveta, so ponosni na svoje mednarodno priznane vinarje in vrhunske kuharske mojstre, ki jih med drugimi izpostavljata in nagrajujeta tudi slovita Decanter in Michelin. Svoje prvake in druge odlične gostitelje so to poletje znova povabili v skupinski turistični produkt, ki povezuje in nadgrajuje turistično ponudbo mariborskega podeželja ter utrjuje sloves Maribora kot vrhunske gastronomske destinacije.

Kako je organiziran “Wine & Dine Maribor”?

“Wine & Dine Maribor” ponuja štiri vinsko-kulinarične kategorije, ki združujejo ponudbo posameznih ponudnikov po enotnih cenah in terminih.
– Vinarji vabijo na vinske degustacije s šestimi vzorci izjemnih štajerskih vin in dobrot za spremljavo.
– Mariborski »Vrhunske kuhne in chefi« v nagrajenih restavracijah pripravljajo trihodni jedilnik.
– “Najboljše za probat” povezuje degustacijo pridelka z zgodbo o njegovem nastanku.
– Ponudniki “Hišnih hitov” vabijo na posebno kulinarično razvajanje.

Nakup doživetja “Wine & Dine Maribor” pri izbranem ponudniku je mogoče opraviti preko spletne strani visitmaribor.si ter v Turistično informacijskem centru (TIC) Maribor in v Hiši Stare trte.

Oddaj komentar