FOTO: Mariborski umetnici uspel preboj na ameriški trg

Mao-tara v New Yorku. Foto: Barbara Štrancer

Mariborčanki Barbari Štancer, znani kot Mao-Tara, je uspel preboj na ameriški trg. Svojo sliko Circle of Life – Balance (Krog življenja – Ravnovesje) je razstavila v New Yorku, v galeriji ArtBox, kjer so izbirali umetnike iz vsega sveta.

Kot brezposelna oseba je Štrancerjeva pričela razvijati svoje podjetniške veščine kot udeleženka programa PvSP za problemsko območje na Mariborski razvojni agenciji (MRA). Danes so njene slike prevzele številne ljudi, kupilo jih je že več kot 1.000 oseb iz različnih koncev sveta. Tako so se za Mariborčanko pričeli zanimati v mednarodnih galerijah, s čimer so se ji oprle nove poslovnih priložnosti. Po uspešno izvedenih 50-ih razstavah (v Sloveniji, Avstriji, Švici, Nemčiji, Španiji) se ji sedaj obeta še samostojna razstava v New Yorku. Ta vikend (17. in 18. marca) pa se bo predstavila tudi na sejmu ALTERMED v Celju.

S Krogom življenja osvojila Američane
Ime Mao-Tara (pomeni Roka harmonije) si je Štrancerjeva nadela pred leti v Braziliji, kjer je takrat bivala in ustvarjala. Že več kot 10 let ustvarja energijske in osebne slike ter se ukvarja tudi z alternativno in energetsko terapijo. Slike riše na platno, z akrilnimi barvami ter z različnimi drugimi naravnimi materiali, kot so zemlja, pesek, les, kamenje, kristali. Glavni namen njenega ustvarjanja je pomoč in podpora ljudem skozi lastno kreativnost. V sliko Krog Življenja – Ravnovesje, ki je zaznamovala njen preboj na ameriški trg, je vpletla veliko simbolizma. Drevo kot simbol življenja in rasti. Korenine predstavljajo moč, stabilnost in prizemljitev. Te rastejo iz čistega centra svetlobe in večnosti ter ustvarjajo simbol keltskega križa, ki je simbol vstajenja ter sporočila, da svetloba zmeraj premaga temo.

1 KOMENTAR

  1. Mene pa zanima kdo je dal denar za vse te države po katerih je bila?Nastanitev,vpisnina Je,karta da prideš tja.Je bilo to ministrstvo za kulturo?Ali je totoistih 40000 evrov ki jih ministrstvo podari izbranim po svoji presoji.

Oddaj komentar