Trajković zmagal na tekmi svetovnega pokala v maroškem Agadirju

Ivan Trajkovič in Kristijan Kovačič.

Slovenski tekvondojist olimpijskega sloga WTA Ivan Trajković je zmagal na tekmi svetovnega pokala v maroškem Agadirju. Na turnirju G2 je bil najboljši med borci do 87 kg. Po materinstvu se je v ring uspešno vrnila tudi Nuša Vujinović z dekliškim priimkom Rajher, ki je v kategoriji do 73 kg osvojila peto mesto.

V maroškem Agadirju je potekal prvi afriški predsednikov pokal, kjer so tekmovali večinoma afriški tekvondojisti, ki so se jim pridružili Evropejci. V slovenski ekipi je bil najbolj uspešen Trajković, ki je v prvem krogu kot peti nosilec premagal Maročana Anouarja Neghrija z visokih 27:7. Ta razlika mu je omogočila, da je dvoboj predčasno končal. Tudi v četrtfinalu je premočno premagal reprezentanta Slonokoščene obale, četrtega nosilca, Seydoua Gbanea, slavil je s 13:1.

Na poti proti finalu je naletel na najtežjega možnega nasprotnika, na prvega nosilca, Tunizijca Yassina Trabelsija, afriškega prvaka in zmagovalca letošnjega odprtega prvenstva Nemčije. V lanskem letu ga je Trajković s točko razlike premagal na odprtem prvenstvu Hrvaške. Enako težak in enakovreden dvoboj se je v Maroku v rednem delu končal z izidom 10:10. V dodatni rundi je Bistričan prišel do točke, ki ga je ponesla v finale.

V finalu se je Trajković pomeril s Špancem Danielom Gomezom Rosom, tretjim nosilcem. Gomez Ros je letos v Valencii zmagal na odprtem prvenstvu Španije, na enem najmočnejših turnirjev na svetu, na odprtem prvenstvu Nizozemske pa je bil tretji. Trajković je narekoval ritem in dvoboj, ki mu je prinesel velikih 20 točk za svetovno lestvico, dobil s 14:8.

Nuša Vujinović je uspešno začela vrnitev na blazine, saj je v prvem krogu z 10:8 ugnala Tunizijko Ameni Layouni. V drugem krogu je bila pred zahtevno nalogo, saj ji je žreb namenil prvo nosilko Nemko Yanno Schneider. Po treh rundah je na semaforju pisalo 9:6 za Schneiderjevo, ki je na koncu turnirja osvojila tretje mesto. Nemka je v polfinalu izgubila s kasnejšo zmagovalko Iranko Fatmeh Darouei. Druga je bila Mamina Kone s Slonokoščene obale, pred Vujinovićevo pa je bila poleg Schneiderjeve še Iranka Nafiseh Mokhlesi.

Vir: lokalec.si

Oddaj komentar