FOTO: Koraki za korakce otrokom predstavili varuhe Maribora

Danes je dobrodelno združenje Koraki za korakce na enem mestu zbralo varuhe mesta Maribor. V UŠC Leona Štuklja so se predstavili otrokom mariborskih vrtcev in osnovnih šol. Opremo in vozila policije, vojske, gasilcev, reševalcev, društva za reševalne pse, mestne redarske službe in Sveta za preventivo, vzgojo in varnost v cestnem prometu si je ogledalo več kot 2000 otrok, njihovih učiteljev ter vzgojiteljev. S sredstvi, ki so jih Koraki za korakce ob tej priložnosti zbrali od donatorjev in podpornikov prireditve, bodo Zvezi prijateljev mladine pomagali pri uresničitvi projekta »Omogočimo sanje«. Pokrovitelj prireditve Varuhi mesta Maribor je bil župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, ki se je ob tej priložnosti zahvalil varuhom in jim zaželel tudi v prihodnosti veliko uspeha.

Dogodek so obiskali tudi nekateri vidnejši predstavniki prisotnih institucij, med drugimi tudi direktor policijske uprave Maribor Danijel Lorbek, pomočnik direktorja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Aleksander Jus, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Vinko Virtnik in sekretar ZPM Maribor Božo Raušl. Vsi so si bili enotni, da so tovrstni dogodki več kot dobrodošli, saj se otroci seznanijo z delom tistih, ki so zanje vedno zanimivi, spoznajo stvari, ki jih ne vidijo vsak dan. Po drugi strani pa z njimi gradijo odnos in pridobijo zaupanje, da se obrnejo na njih v primerih, ko jih potrebujejo.

Predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce Andreja Kračun pravi, da je prireditev še en način, s katerim na eni strani otrokom pomagajo, na drugi strani pa jih izobražujejo in pripravljajo na odraslo življenje. »Videti množico institucij, ki skrbijo za našo varnost in otroke, ki se radovedno pogovarjajo z njihovimi predstavniki in spoznavajo opremo, nas vedno znova razveseli,” pravi Kračunova. 

Smeh je pol zdravja

Seveda pa Koraki za korakce iščejo nove priložnosti za pomoč otrokom. V predprazničnem času, natančneje 30. novembra, z ekipo Kulturno umetniškega društva Reporter Milan pripravljajo večer, poln smeha in zabave. Zbrana sredstva bodo prav tako namenili Zvezi prijateljev mladine za projekt “Omogočimo sanje”. V naslednjem letu pa bodo na dobrodelnem pohodu Koraki za korakce spet povezali dobre namene in korakanje skozi mariborski Mestni park. Takrat se bodo zbirala sredstva za opremo gibalnic v OŠ Fram in OŠ Lovrenc na Pohorju.

Oddaj komentar