VIDEO: Želela spremeniti namembnost zemljišča, ker je naletela na gluha ušesa, bo sedaj na Studencih zaživela prašičja farma

Nasproti doma pod Gorco bo čez dobra dva meseca zaživela prašičja farma. Čeprav so želeli spremeniti namembnost zemljišča, jim to ni uspelo. Odločitev pa razburja številne.

Na kmetijskem zemljišču čez cesto Doma pod gorco bodo na prostem gojili okrog 50 krškopoljskih prašičev. Na tem mestu je nekoč že obratovala kmetija. Kmetija je okoli 2005 začela ugašati. In tedaj je lastnica dala pobudo Mestni občini Maribor, da bi opustila dejavnost in spremenila namembnost. Naletela je na gluha ušesa.

Za dejavnost so že pridobili vsa potrebna dovoljenja

Farma bo zaživela konec marca, z deli bodo pričeli čez nekaj dni. Dejstvo, da bo tukaj zaživela farma, je razburilo številne sosede. Prve grožnje so se že pojavile. V neposredni bližini so namreč številne novogradnje, katerih lastniki niso niti pomislili na to, da lahko pride do česa takega.

Angela Šerbec sicer pred kamero ni želela, nam je pa zaupala, da se močno veseli dneva, ko bodo na posestvu ponovno živali. Sama mesečno prejema nekaj več kot 300 evrov pokojnine, in čeprav je nekoč želela, da bi bila zgodba drugačna, ker druge možnosti ni bilo, obuja prvotno dejavnost.

Kakšen je odziv okolice, pa v nadaljevanju.

Oddaj komentar