Staninvest: “Ne zaračunavamo nobenih provizij”

Podatki so neresnični in povsem nedokazljivi“, so v komentar na navedbe, da naj bi si na račun stanovalcev ustvarjali milijonski dobiček, zapisali v Staninvestu. Podatki na Ajpesu verjetno pa so dokaz. Iz teh je namreč razvidno, da so na Staninvestu od leta 2011 do leta 2015 skupno ustvarili dobre 4,3 milijone evrov čistega poslovnega izida.

Na Staninvestu dodajajo, da si od leta 2015 (torej od od spremembe lastništva) “lastnik ne izplačuje nobenih dobičkov, temveč vlaga nazaj v družbo, v izobraževanje zaposlenih, izboljšanje svojih storitev in v stavbe, ki jih upravlja.

staninvest

Primerjave cen položnic med njimi in ostalimi ponudniki pravijo, da je težko opraviti, a istočasno zagotavljajo: “Naša cena nikakor ni visoka, pač pa zelo konkurenčna. Potrebno pa je poudariti, da naši etažni lastniki nam plačujejo le strošek upravljanja in strošek vodenja rezervnega sklada. Drugih stroškov pri nas ni“, so še zapisali v odgovor, s katerim so demantirali tudi navedbe o domnevnih provizijah. “Poudarjamo, da etažnim lastnikom, za razliko od drugih konkurenčnih podjetij, za upravljanje nič dodatno ne zaračunavamo.

Morda vas zanima tudi:

 

1 KOMENTAR

  1. Mi smo tudi zamenjali upravnika in imamo sedaj Staninvest. Upravljanje je cenejše, ne plačujemo več dežurstva, ki smo ga pri prejšnjem upravniku plačevali. Pogodbo smo sklenili za določen čas, z možnostjo podaljšanja. Za rezervni sklad imamo fiduciarni račun stavbe… Tega marsikateri upravnik ne zagotavlja. Mi smo zadovoljni! Torej, kot etažni lastniki skrbimo, takšno upravljanje imamo… Grenka resnica pa je, da država premalo, ali skoraj nič, ne naredi za soliden nadzor upravnikov. Anomalije se kar vrstijo in splošno stanje je katastrofalno. V nadzornih odborih stavb bi zato morali biti ljudje, ki dobro poznajo stanovanjsko zakonodajo. Imeti bi morali združenje, kjer bi izmenjavali izkušnje in iskali rešitve. Zdi se, da ta letak dviguje prah le v interesu konkurence upravnika Staninvest, ne pa tudi v interesu etažnih lastnikov. Država naša draga, zbudi se!

Oddaj komentar