Staninvest molči, konkurenca opozarja na posledice

Potem ko je pred nekaj dnevi dopis domnevno bivših sodelavcev in izvajalcev Staninvesta razburil prenekaterega Mariborčana, na podjetju za pojasnila še vedno niso dosegljivi. Med tem pa so se odzvali v družbi Upra-stan. Opozarjajo, da takšna “problematika povzroča težave celotni dejavnosti upravljanja tudi tistim, ki si prizadevamo delati korektno.

staninvest

Z letakom, ki je zaokrožil po spletu in poštnih nabiralnikih, so seznanjeni tudi v konkurenčnih podjetjih. Najbolj v oči bodeče navedbe, da naj bi si Stanivest ustvarjal milijonske dobičke na račun stanovalcev, v Upra-stanu ne želijo komentirati. Iz narave letaka je možno sklepati, da je slednji nastal kot kaplja čez rob očitno več let trajajočega nezadovoljstva. V tej luči je direktor Upra-stana Jure Lisica pojasnil, da sami sproti rešujejo “problematiko, ki se nagiba h kakršnemukoli nezadovoljstvu, tako naših uporabnikov, poslovnih partnerjev in zaposlenih. Bolje prva zamera, kot zadnja.

 

Višina zneskov na položnicah
Iz navedb na letaku izhaja, da naj bi bile Staninvestove položnice za 40-odstotkov višje od konkurenčnih ponudnikov, zato nas je zanimalo kako bi lahko nastala takšna razlika. Kot kaže zaradi obračuna manipulativnih stroškov, ki jih na Upra-stanu dobaviteljem in izvajalcem ne zaračunavajo. “Družba Upra-Stan obračunava le to, za kar so se etažni lastniki zavezali s Pogodbo o upravljanju. To so samo storitve upravljanja in vodenje rezervnega sklada. Vsaka dodatna storitev, dajatev, ki bi jo zaračunali, temelji na veljavno sprejetem sklepu etažnih lastnikov, kar je v ta namen tudi transparentno prikazano na mesečni položnici“, je pojasnil Lisica.

Kolektiv družbe Upra-stan.
Kolektiv družbe Upra-stan.

Primerjava dobičkov – tisočaki in milijoni
Na letaku je zapisano, da naj bi na Stanivestu od leta 2011 do leta 2015 beležili 4,5 milijonov evrov dobička. Če seštejemo zneske v tabeli, točen podatek znaša 4.341.898, kar je manjši, a še vedno milijonski znesek. Direktor Upra-stana pa pravi, da pri upravljanju ne gre pričakovati visokih dobičkov v določenem poslovnem letu “zaradi narave dejavnosti, ki ima nizke prihodke“. Oni dobiček merijo v tisočakih. Od leta 2011 do leta 2015 skupno 73.165 evrov. “Očrnjeni upravnik je za več kot 3x večji od naše družbe“, dodaja Lisica, a razlika v dobičkih je več kot 59-kratna.

Morda vas zanima tudi: Staninvest do milijonov na vaš račun?

16 KOMENTARJEV

 1. JA DRŽAVA PA MOLČI KAJTI ONA JE ODREDILA DA MORAMO IMETI UPRAVNIKA DA LAHKO SEDAJ KRADEJO NAŠ DENAR KJE PA JE SEDAJ DRŽAVA DA NAS SPELJE IZ GODLE…

  • Mislim,da to ravno ne drži,razlika v zneskih je zaradi števcev ,ki smo si jih morali nabavit.. UPRA-STAN pa se na veliko hvali kako je vse transparentno..TO NE DRŽI,NIKJER NI RAZVIDNO KOLIKO SE PORABI IN PLAČA PO ŠTEVCU V STANOVANJU… VSE IMAJO PROSTO PO PREŠERNO,PLAČUJEMO PO NAŠIH ŠTEVCIH NIKJER PA NI RAZVIDNO KOLIKO ENOT SMO PORABLI IN KOLIKO PLAČALI…TUKAJ SE KRADE NA VELIKO… NE MOREMO KONTROLIRAT DEJANSKE PORABE.. !!!!

 2. NO KONČNO SE JE NEKDO SPOMNIL DA JIM STOPI NA PRSTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SAM SEM ŽE VEČ KRAT PREVERIL POLOŽNICE IN UGOTOVIL DA KAR NEKAJ TAKO PROSTO PO PREŠERNU ZARAČUNAVAJO IN ŠE IMAJO ORAZ DA TI HOČEJO PRIKAZAT ČEŠ KAJ SO VSE NAREDILI . STANOVALCI SO PA SI SMO MARSIKDAJ SAMI KRIVI KER NE PREVARJAMO KAJ NAM VSE PO DOMAČE HOČEJO PORINIT V “ŠUHE”

 3. Se strinjam da Staninvest smrdi na blizu in na daleč, AMPAK tole je pa tako očitna reklama za tale Upra-Stan da jo vsak amater prepozna na daleč. Omenjeni 10x, nato še slika zaposlenih (!?). Resno? Vsak amater bi bil sposoben prepričljivejše reklame.

  • Se popolnoma strinjam,Upra-Stan je katstrofa od katastrof,vsi so se jih hoteli rešit,mi pa smo si jih naložili na rame,da nas lupajo kot banane.. O transparentnosti pa sploh,da ne govorimo,nikjer ni navedena poraba ogrevanja po števcu v stanovanju…. Ko sem se pritožila zaradi te problematike so me odslovili z peskom v oči… da tega pa ne morejo prikazat,ker ni vedno enaka poraba…

 4. reklama,itak,ker imamo svojega upravnika me zanima,kakšne stroške si staninvest in ostali zaračunajo za upravljanje?

 5. Uprastan so isti šajs. Zaračunavajo prosto po prešerno zadeve, včasih celo večkrat isto stvar. Kot drugo, z novim letom so šle položnice precej gor. Kaj delajo? Nimam pojma. Ta članek jim dela reklamo, zgleda da hočejo bit še eni z več miljoni dobička.

 6. ZAHTEVATI REVIZIJO POSLOVANJA IN INŠPEKTORJA, PREDEN BO PREPOZNO ! ZAHTEVAJTE SOSTANOVALCI VSI SKUPAJ. TAKOJ TAKOJ TAKOJ !!

 7. Mi smo tudi zamenjali upravnika in imamo sedaj Staninvest. Upravljanje je cenejše, ne plačujemo več dežurstva, ki smo ga pri prejšnjem upravniku plačevali. Pogodbo smo sklenili za določen čas, z možnostjo podaljšanja. Za rezervni sklad imamo fiduciarni račun stavbe… Tega marsikateri upravnik ne zagotavlja. Mi smo zadovoljni! Torej, kot etažni lastniki skrbimo, takšno upravljanje imamo… Grenka resnica pa je, da država premalo, ali skoraj nič, ne naredi za soliden nadzor upravnikov. Anomalije se kar vrstijo in splošno stanje je katastrofalno. V nadzornih odborih stavb bi zato morali biti ljudje, ki dobro poznajo stanovanjsko zakonodajo. Imeti bi morali združenje, kjer bi izmenjavali izkušnje in iskali rešitve. Zdi se, da ta letak dviguje prah le v interesu konkurence upravnika Staninvest, ne pa tudi v interesu etažnih lastnikov. Država naša draga, zbudi se!

 8. zgleda da se suzy in goga angažirajo za Staninvest. Uprastan nima veze govori se o njihovi kraji in staninvest res smrdi zelo. poglejte cene stroške položnice dobičke.

  Najbolje da vsi stran takoj, odpoved. drug upravnik ! pa vztreajni bit.

Oddaj komentar