FOTO in VIDEO: V Slovenski Bistrici redno razkužujejo javne površine

V občini Slovenska Bistrica so se v nizu ukrepov, ki so jih sprejeli za zamejevanje širitve okužbe novega koronavirusa, odločili tudi za razkuževanje javnih površin. To izvajajo redno, in sicer tako z vozilom, s katerim dajo po tleh dezinfekcijsko sredstvo, kot tudi ročno, ko delavec razkužuje klopi, semaforje, pri vseh prehodih za pešce, koše za smeti, tudi na pokopališčih in vsepovsod, kjer bi lahko prišlo do nehotenega stika.

Maksimiljan Tramšek, v. d. direktorja podjetja Komunala Slovenska Bistrica, je izpostavil, da so se za ta korak odločili kljub priporočilom NIJZ, da tega ni treba storiti. Res je, da se ljudje manj zadržujejo na javnih površinah in tudi ne več v takem številu kot na začetku, a za vse, ki prihajajo na javne površine ter v bližino poštnih in bančnih uradov, trgovin in po javnih površinah, je to dovolj jasno sporočilo, da se skrbi za njihovo preventivo tudi z dezinfekcijo.

Za dezinfekcijo javnih površin skrbijo na podjetju Komunala Slovenska Bistrica, kjer v svojem delovnem okolju in za ekipe skrbijo, da delajo zdaj tako, da so tudi delavci čim bolj varni. Modest Motaln, vodja urejanja javnih površin pri tem podjetju, zatrjuje, da so uredili vse potrebno za zaščito.

Sicer pa so v Slovenski Bistrici zvišali tudi frekvenco čiščenja košev za smeti, ponekod enkrat dnevno, kjer je večja frekvenca ljudi pa tudi dvakrat ali trikrat dnevno, vse koše tudi razkužujejo, prav tako kot tudi druge javne površine. Največ dela imajo tako z razkuževanjem stikal pri semaforjih, parkomatih. Posebej pa razkužujejo tudi vhode v večstanovanjske objekte, ki jih sicer ta družba vzdržuje, ne nazadnje tudi stopnišča in hodnike tistih stavb, ki jih upravljajo.

Oddaj komentar