VIDEO: Arsenovič ob skoraj zaključeni obnovi Lenta izpostavil, da gre zanj za eno najlepših zgodb

Pred sejo mestnega sveta Mestne občine Maribor so mariborski župan Saša Arsenovič in drugi sodelujoči predstavili teme, ki jih bodo mariborski mestni svetniki obravnavali na seji mestnega sveta.Župan pa je uvodoma podal nekaj pohval o zaključenih projektih v mestu.

Saša Arsenovič je uvodoma dejal, da je Čarobni Maribor bistveno boljši kot v letu 2018. Dejal je, da so odzivi dobri in da je mesto polno, “dva trga že imamo in imamo velik izziv, kaj narediti vsebinsko, nadgradnja tega, kar je že zdaj, z več topline, z več vsebine in predvsem več nagovarjanja otrok in ranljivih skupin”. Ob tem je napovedal, da bo naslednje leto mesto dobilo novo prizorišče, namenjeno otroškemu veselju. To bo v avditoriju Lutkovnega gledališča, tako znotraj kot zunaj.

Župan je še pohvalil Pravljično Kamnico in povabil vse Mariborčane in obiskovalce v Kamnico, kamor se lahko na drsališče zapeljejo tudi z vlakcem.

Končana dela na Osnovni šoli Tabor I, na nekaterih drugih šolah še ne

Omenil je še, da so se zaključila energetsko sanacijska dela na Osnovni šoli Tabor I. in da je ta šola zdaj v celoti odprta za vse razrede. In tudi, da se zaključujejo dela na OŠ Prežihovega Voranca, da se dela v Kamnici in da si želijo, “če bo mestni svet to potrdil, da bi drugo leto delno MO Maribor, delno pa donator vzpostavili podobno igrišče, kot ga bo kmalu moč videti na OŠ Prežihov Voranc, tudi na OŠ Leona Štuklja”. Pri tem je dejal, da donator podpira usmeritev, da je tam mednarodna šola.

Arsenovič: “Sedaj smo dobili neverjeten prostor, ki bo vedno bolj zelen”

Izpostavil je, da je ena najlepših zgodb zanj urejanje nabrežja ob reki Dravi, torej Lent. Poudaril je: “Sedaj smo dobili neverjeten prostor, ki bo vedno bolj zelen, zdaj se to nakazuje z urbano opremo. In kar me najbolj veseli je, da je to postalo to, o čemer sem sanjal, da bo to sprehajališče, stičišče ljudi ob reki, ki jo je moč na večih delih tudi prečkati. Na Studenški brvi in na splavarski in nadaljevati pot.” Dejal je še, da se zaključuje investicija tudi poti med medicinsko fakulteto in dvoetažnim mostom. Uredili bodo tudi dve postaji za izposojo koles. Izpostavil je, da se prenova Lenta zaključuje: “Upam, da bodo zdaj konec meseca ali pa v začetku januarja končali vse te bistvene stvar.” Tudi luči že večinoma gorijo, je še dodal.

Pred četrtkovo sejo Mestnega sveta Mestne občine Maribor

Sicer pa so teme, ki bodo na četrtkovi seji Mestnega sveta MO Maribor, obravnavane, predstavili Saša Arsenovič, župan MO Maribor, Nataša Ritonija, direktorica OFEM, Jernej Gruber, Služba za razvojne projekte in investicije, Petra Klarič, Urad za gospodarske dejavnosti, in  Mitja Senekovič, Sekretariat za splošne zadeve.

Oddaj komentar