FOTO: Fakulteta za gradbeništvo s humanitarno prireditvijo

FOTO: Vida Kaučič, Produkcija AltEnter

Študentje pod okriljem Študentskega sveta FGPA UM ter Društva študentov FG vsako leto poskušajo izvesti čim več najrazličnejših projektov. Eden izmed sedaj že tradicionalnih, uspešnih in ponosnih projektov je organizacija in izvedba humanitarne prireditve, ki so jo letos izvedli že sedmo leto zapored. Tokrat s koncertom  Vlada Kreslina.

Letošnja sredstva so zbirali za Pediatrično kliniko Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru, kjer bodo sofinancirali nakup aparature, ki mladim pacientom omogoča lažje dihanje. Sama naprava je premična, kar pomeni, da otroke, ki imajo težave z dihanjem, pljučne bolezni, ne bo več potrebno vsak dan premikati z enega dela pediatričnega oddelka na drugega, ampak se aparat pripelje k njim.

 FOTO: Živa Kaučič, Produkcija AltEnter

FOTO: Vida Kaučič, Produkcija AltEnter

V sklopu celotnega humanitarnega projekta so izvedli številne dogodke, s katerimi so želeli študentsko in širšo javnost spodbuditi k bolj zdravemu načinu življenja ter opozoriti na številna rakava obolenja in kako prepoznati simptome. Tako so v mesecu oktobru organizirali dan zdravega življenja in že od jutranjih ur s smutiji skrbeli za zdrav obrok vseh študentov in zaposlenih na tehniških fakultetah. Popoldan so s pomočjo študentov Medicinske fakultete organizirali predavanje o raku dojke, o zdravi prehrani pa je več povedal prim. mag. Martin Bigec, dr. med.. V mesecu novembru so obiskali tudi otroke v pediatrični kliniki in jim popestrili dopoldan v bolnišnici.

 FOTO: Živa Kaučič, Produkcija AltEnter

FOTO: Vida Kaučič, Produkcija AltEnter

Dvomesečni humanitarni projekt so zaključili v četrtek, 17.11.2016 v dvorani ŠTUK s koncertom Vlada Kreslina. Cilj humanitarnega projekta je bil pomagati otrokom lažje prestajanje težkih dni v bolnišnici, hkrati pa študente ozavestiti, da dajejo z dobrim odnosom do lastnega zdravja najlepši vzgled mlajšim generacijam.

Oddaj komentar