FOTO in VIDEO: V Mariboru že 11. VinDel salon

Danes je v Draš centru potekal oziroma še poteka že enajsti zaporedni Mednarodni salon Vina in Delikates. Gre za enodnevno salonsko prireditev, katere namen je promocija vina in delikates ter širjenje ozaveščenosti o njunem pomenu.

VinDel 2018

Predstavitev in pokušina izdelkov je ponovno zbrala ljubitelje dobrot, gostince, hotelirje, specializirane trgovce, sommelierje, kuharske chefe, poslovneže, novinarje in druge sladokusce, ki v veliki meri odločajo o nakupu vina in delikates za poslovne in osebne namene. Današnja sreda je bila tako namenjena razvajanju borbončic. Na pokušino je bila ponujena izjemna paleta prefinjenih okusov. Pokušnje in predstavitve na sejemskem delu Salona VinDel so potekale na več kot 250 razstavno promocijskih pozicijah v veliki prireditveni dvorani hotela Draš pod Pohorjem v Mariboru. Sklop predavanj in vodenih pokušin pa je postregel s presežki za zahtevne okuševalce.

Eden izmed ponudnikov

Dogodek je obiskala tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec in poudarila, da imajo tovrstni dogodki izjemen pomen, saj osveščajo domačega in tujega potrošnika, kaj vse imamo na področju lokalnih produktov. Izpostavila pa je potrebo po povezovanju in sodelovanju tovrstnih prireditev in sodelujočih, ki jih Slovenija premore kar nekaj. Ob koncu se je zahvalila vsem, ki si prizadevajo za razvoj in napredek vinarstva ter promocijo Slovenije in njenih produktov, so sporočili z ministrstva.

Več o prireditvi je povedal organizator Dejan Baier iz zavoda Slovino.

Oddaj komentar