Festival oblikovanja Maribor – FOMB

Foto: SŠOM

Srednja šola za oblikovanje Maribor v naslednem tednu pronovno pripravlaj Festival oblikovanja Maribor, FOMB. V lanskem letu ga je obiskalo in na njem sodelovalo več kot 1500 udeležencev iz regije in tujine. V letošnjem letu želijo program obogatiti.

Delavnice in nekateri dogodki se bodo v dopoldanskem času izvajali v prostorih Srednje šole za oblikovanje Maribor. Različni gosti, uspešni podjetniki, kulturniki, umetniki; predstavitve, delavnice, razstave, koncerti, slavnostna prireditev in še kaj se bodo odvijali v popoldanskem času v prostorih kinodvoran Kolosej Maribor, v Salonu uporabnih umetnosti (Velika kavarna), v Vetrinjskem dvoru, knjigarni Mladinske knjige na Vetrinjski ulici, v KlinikiXcom in v Centru eksperimentov.

FOMB privablja vedno več ljudi, o njem se že govori. Poudarek bo na seznanjanju z novostmi na področjih medijev, oblikovanja (grafično oblikovanje, modno oblikovanje,  oblikovanje uporabnih predmetov) in frizerstva. V spremljevalnem programu  se nam bodo pridružili  še ostali.

Zamisli se skrivajo pod streho Srednje šole za oblikovanje Maribor, ki išče rešitve, ponuja dijakom in strokovnim delavcem dopolnjene vsebine in s tem povezane dogodke ter hkrati vabi vse zunanje udeležence k posredovanju znanja, izmenjavi izkušenj in k druženju na strokovnem področju.

Društvo festivala oblikovanja želi spodbuditi tekmovalni duh in ustvarjalnost osnovnošolcev, srednješolcev, študentov in ostalih, hkrati pa promovirati podjetnike, obrtnike in posameznike. Natečaj in prireditve, povezane z natečajem v okviru FOMB-a, so v organizaciji društva.

FOMB se bo odvijal od ponedeljka, 8. 5. 2017 do četrtka, 11.5.2017.

Program si lahko ogledate tukaj, program FOMB 17

Oddaj komentar