FOTO in VIDEO: Srednja šola za oblikovanje Maribor uvaja nove programe, med drugim tudi za frizerskega tehnika

Tako kot drugod po Sloveniji so tudi na Srednji šoli za oblikovanje Maribor tako danes kot jutri. Oba dneva bodočim dijakom in njihovim staršem nudijo informacije o vseh programih, ki jih izvajajo na tej šoli, ter tudi novitetah.

Ravnateljica SŠOM Nadja Jager Popović je predstavila sedanje programe, ki jih izvajajo, ob teh pa imajo tudi nove programe, za katere so se odločili tako zaradi možnosti poglobljenega učenja za frizerskega tehnika kot tudi zaradi stanja na trgu zaposlitev, kjer delodajalci iščejo določene profile obrtniških poklicev. Tako uvajajo frizerskega tehnika, ki je nadgradnja triletnega programa frizerja, naredili pa bodo tudi kombiniran oddelek izdelovalca oblačil, kar je bilo nekoč bolj znano kot šivilja ali krojač, ter tudi grafičnega operaterja, kjer gre za delavca za stroji, za tiskarskimi stroji v tiskarni ipd. Povedala je tudi, da sodelujejo tudi z bodočimi delodajalci svojih dijakov, ki velikokrat sprašujejo za povsem določen kader.

Dve dijakinji, ki obiskujeta program grafičnega oblikovalca, na tej šoli, pa sta povedali, kaj sta onidve razmišljali ob vpisu in na kaj naj gledajo osnovnošolci gledajo pri izbiranju vpisa v srednjo šolo.

Fotogalerija:

Oddaj komentar