Delavci Nigrada želijo “zagovor” župana Fištravca

Nigrad ima slabo donosnost. Foto: Nino Verdnik

Potem ko je mariborsko sodišče zavrnilo vpis nedavno imenovanega novega v.d. direktorja Nigrada Matjaža Krevlja, ki tako ni postal zakoniti zastopnik omenjenega komunalnega podjetja, je sindikalistom ter svetu delavcev očitno prekipelo. Sklicujejo zbor delavcev, kjer bo glavna točka “trenutno brezvladje v družbi“.

V vabilu na zbor delavcev, pod katerega se je podpisala predsednica sveta delavcev Vlasta Pavlič Gosak, piše, da sta predstavnika kapitala v nadzornem svetu družbe Nigrad d.d. “nezakonito imenovala g. Matjaža Krevlja za direktorja družbe.” Zato so se odločili sklicati zbor delavcev, kamor so pozvali župana MO Maribor Andreja Fištravca.

Poziv županu.

(Ne)človeškost pod vprašajem
Odločitve sodišča, da predlaganega v.d. direktorja ne vpišejo v sodni register, na Mestni občini Maribor ne morejo komentirati, “saj z njeno vsebino nismo seznanjeni” so sporočili. Prepričani so, da bo nadzorni svet podjetja “izpeljal vse postopke, ki so potrebni za nemoteno delovanje podjetja“. So pa komentirali (zgoraj objavljen) poziv županu. “Iz vsem razumljivih družinskih okoliščin se jutrišnjega zbora delavcev ne bo udeležil”, so zapisali. Vsem razumljivo očitno ni dejstvo, da je vsak samo človek v dneh, ko se sooča z družinsko tragedijo. Ker je na (zgoraj objavljenem) vabilu eksplicitno zapisano, da zaposleni vabijo izključno župana, pa so ocenili,  “da si drugega predstavnika MO Maribor na zboru ne želijo“. Na jutrišnjem zboru predstavnikov MO Maribor torej ni pričakovati, župana Fištravca pa so na zbor delavcev zaposleni povabili prvič.

1 KOMENTAR

  1. Pa kaj se grejo delavci oz. sindikalni predstavniki ? Sindikat se obnaša kot,da imamo še vedno delavsko samoupravljanje ? MOM je lastnik podjetja in ona je tista ki odloča o vodilnih v komunali. Če ne dosežejo sklepčnost potem naj zamenjajo NS MOM. Župan in MS bodo imenovali novi NS !

Oddaj komentar