Odločili so se, da bo v tem parlamentu obvezno cepljenje proti covidu-19

FOTO: Pixabay.com

Vstop v spodnji dom kanadskega parlamenta bo od 22. novembra dovoljen samo polno cepljenim proti covidu-19. Pravilo bo veljalo tako za kanadske poslance kot ostale zaposlene v parlamentu, novinarje, svetovalce in pogodbene sodelavce, je v torek zvečer sporočil predsednik spodnjega doma kanadskega parlamenta Anthony Rota.

Rota je še pojasnil, da bodo morali tisti, ki se iz zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti, predložiti veljaven negativen test na novi koronavirus. Prav tako so nošnjo zaščitnih mask v parlamentu, ki še naprej ostaja zaprt za obiskovalce, podaljšali do januarja prihodnje leto, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Obvezno cepljenje ena najbolj vročih tem 

Odločitev o obveznem cepljenju za kanadske poslance je bila sprejeta približno mesec dni po predčasnih parlamentarnih volitvah. V predvolilni kampanji je bilo obvezno cepljenje proti covidu-19 ena najbolj vročih tem. Kanadski parlament se bo ponovno sestal prav 22. novembra.

Na volitvah so slavili liberalci premierja Justina Trudeauja, ki se je že izrekel za obvezno cepljenje svojih poslancev. V 338-članskem parlamentu so osvojili 160 poslanskih mandatov, s 119 mandati jim sledijo konservativci Erina O’Tollea ter Quebeški blok z 32 poslanci.

V državi je polno cepljenih skoraj 74 odstotkov prebivalstva

V Kanadi s približno 38 milijoni prebivalcev so doslej po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa potrdili skoraj 1,7 milijona okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 28.657 covidnih bolnikov. V državi je polno cepljenih skoraj 74 odstotkov prebivalstva.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar