Danes začetek festivala Mladi Maribor

Fotografija je simbolična.

V Mariboru se danes začenja 6. festival Mladi Maribor. Z geslom Najdi me! festival spodbuja mlade k obisku in aktivnem vključevanju v aktivnosti različnih mariborskih mladinskih organizacij. V prvi polovici oktobra bo v Mariboru več kot 20 brezplačnih dogodkov za mlade iz različnih področij, od kulture do športa.

Vodja festivala Mladi Maribor je Željko Milovanovič, koordinator festivala je Marko Lük, Maja Lamovšek pa koordinatorica projekta EYE-Net, ki ga tokrat posebej izpostavljajo kot projekt, ki ga je podprl program Evropa za državljane. Gre za mednarodni mladinski kulturni projekt, v katerem mladi iz Madžarske, Srbije, Hrvaške, Italije in Slovenije na gledaliških predstavah in pogovorih z občinstvom obravnavajo aktualne teme: evroskepticizem, enakost žensk, solidarnost, migracije in antifašizem. Da je osnovno poslanstvo celotnega festivala Mladi Maribor promocija organizacij in aktivnosti, ki jih izvajajo celotno leto, pa je na predstavitvi festivala dejal njegov koordinator.

Maribor

Oktobra bodo med drugim predstavili tudi uresničene ideje, ki so bile izglasovane v okviru pilotnega projekta participativnega proračuna za mlade. V okviru evropskega projekta Com’on Europe, ki ga vodi Željko Milovanovič, je namreč Mladinski kulturni center Maribor na začetku letošnjega leta zbiral predloge mladih za izboljšanje mesta. Kasneje pa so Mariborčani med prijavljenimi predlogi izglasovali pet projektov, ki jih nameravajo do konca leta izvesti. Med njimi je tudi postavitev panoramske točke na griču Kalvarija.

Oddaj komentar