Mariborski župan popoldne poziva ljudi za nošenje mask, zvečer pa na gala srečanju sam brez maske

Poročali smo že, da se je ministrica za šolstvo opravičila za nenošenje obrazne maske na dogodku Olimpijskega komiteja Slovenije. Na prireditvi je bil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki prav tako ni nosil maske.

Mariborski župan Saša Arsenovič v torek popoldan na tiskovni konferenci UKC Maribor občane pozval, da strnejo vrste in se obnašajo maksimalno odgovorno, da se preprečuje širjenja novega koronavirusa.

A tudi mariborski župan je bil v ponedeljek zvečer gost gala prireditve v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije, na katerih vabljeni gostje niso nosili zaščitnih mask, kar je zaradi dvojnih meril precej širšo javnost.

“Ko danes pogledam nazaj, bi bilo seveda boljše, če bi maske nosili ves čas. Pred gala večerom smo imeli sestanke glede organizacije poletnega olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo leta 2023 v Mariboru, in smo ves čas nosili maske. Ko pa smo se usedli k mizam, smo jih sneli, kot to počnemo v restavracijah,” se je za Večer odzval mariborski župan. Poudaril je, da nima občutka, da je naredil kaj narobe, a razume ogorčene odzive ljudi, saj tudi sam ves čas javno poziva, naj se zaščitni ukrepi spoštujejo. “Če bi se lahko gala večera udeležil še enkrat, bi dal masko gor,” še pojasnjuje mariborski župan.

Maska tudi na prireditvah na prostem 

Glede na ukrepe, ki veljajo že nekaj časa, minuli vikend so se celo zaostrili, bi lahko sklepali, da se jih bo tudi mariborski župan posluževal. Konec koncev je župan na trgatvi Stare trte nosil masko, kot tudi vsi ostali udeleženci, pa je prireditev potekala zunaj, in ne v zaprtem prostoru, kot je bila organizirana gala prireditev OKS.

Oddaj komentar