Kline zelo zadovoljen

Boštjan Kline je zelo dobro odprl sezono. Petemu mestu na superveleslalomu je na smuku za svetovni pokal dodal še eno uvrstitev tik pod stopničkami. Mariborčan je bil četrti. Na obeh preizkušnjah v Val d’Iseru je zmagal Norvežan Kjetil Jansrud ter se na vrhu skupnega seštevka izenačil z Avstrijcem Marcelom Hirscherjem.

Boštjan Kline

Prvi Slovenec na startu smuka je nosil številko 8. Kline se je pogumno podal na progo O.K., poimenovano po slovitem dvojcu Oreiller-Killy: “V bistvu moram reči, da sem zelo zadovoljen z vikendom oziroma obema tekmama, smukom in superveleslalomom. Bolj kot rezultata me veseli oziroma sem ponosen in zadovoljen s samo pripravo na tekme, navdušuje me celotna rutina s smučanjem. Dogajajo se napake, ki so me stale višjih mest, a se napake dajo popravit, iščemo rezerve. Bomo delali na tem in poskusili priti še višje,” je dejal Kline.

“Včeraj na superveleslalomu sem v zgornjem delu za malenkost skočil iz smeri. In sem bil nekoliko pozen z linijo, kar se mi je poznalo na času. Nekoliko počasen sem bil tudi na startu pri poganjanju iz startne hišice do prvega vmesnega časa, pa tudi spodaj. Danes na smuku pa se mi je pripetila tista napaka v srednjem delu, ko sem bil nekoliko pozen pri lovljenju idealne linije ter tehnično nekorekten, kar me je stalo hitrosti, posledično časa. Danes bi lahko tudi skok bolj aktivno oddelal, bolj aerodinamično,” je bil samokritičen Kline, ki je prepričan, da ima še nekaj rezerve.

S preizkušnjami v Val d’Iseru se je sezona začela tudi za specialiste v hitrih disciplinah. Te bi sicer morale biti onstran Atlantika, a so tekme zaradi pomanjkanja snega v ameriškem Beaver Creeku odpadle, prevzel jih je Val d’Isere. Za moške tekme v kanadskem Lake Louisu še niso našli ustrezne zamenjave. S spremembami v sporedu si Kline ne dela skrbi: “Poskusimo izkoristiti tisto, kar nam dajo, kjer prestavijo tekmo, ne glede na to, kje se pojavimo. S to miselnostjo sem šel v te prve tekme, poskusim pokazati in delam na tem, da sem na vsakem smučišču čim boljši, čim bolj konkurenčen, da pokažem tisto, kar znam.”

Kline je bil nekoliko zadržan na uradnih treningih smuka: “Vedno govorim za treninge, neuradne treninge in naše treninge, da je lepo, če si spredaj, lepo je, če pokažeš dobre vožnje, vendar pa nikoli ne veš, ali gredo drugi fanti na polno, so bolj zadržani. Na prvem treningu sem naredil napako, na drugem sem poskusil z drugimi modeli smuči, nisem imel tistega časa, ki sem ga hotel, vedel pa sem, kje so rezerve, kaj moram narediti, tako da sem šel kar pozitivno na tekmo.”

Na vprašanje, ali ga preseneča razplet z Jansrudom obakrat povsem na vrhu in Akslom Lundom Svindalom na stopničkah: “Me nič ne presenečata, sta dobra smučarja, zmagovala sta že prej, na vrhu sta že od nekdaj, sta šampiona, tudi Svindal, to ni več comeback, je že prej pokazal, da je lahko v tej igri vedno visoko.”

Naslednja priložnost za vrhunsko uvrstitev bo v italijanski Val Gardeni: “Zdaj imamo par dni počitka, potem pa gremo spet na sneg smučati, mogoče bomo delali še kondicijo, odvisno od tega, kako se bo odločil trener. Potem pa v Gardeno, kjer bom poskušal ponoviti pripravo in smučanje ter napake, ki so se mi dogajale tukaj in priti še višje.”

Odgovorni trener slovenske moške ekipe za hitre discipline Peter Pen je bil zadovoljen z nastopom Klineta: “Zame je bilo vse skupaj malo stresno, saj nisem videl tistega dela, v katerem je naredil napako. Danes je bil najboljši na hribu. Rezultat je super, napake pa pridejo z razlogom. Iz sebe je potegnil maksimum, bil je na limitu, samo tako se lahko kosa z najboljšimi. Tako da sem zadovoljen.”

Od preostalih slovenskih nastopov pa je izpostavil Martina Čatra, ki je bil obakrat 32: “Za širšo javnost Martinov rezultat mogoče ne bo ne vem kaj, a pristop in tekmovalnost, ki jo je imel danes, je takšna, da bo dajala rezultate.”

V središču Savojskih Alp bo v nedeljo na sporedu še moški veleslalom, z Žanom Kranjcem, izvrstnim četrtim na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, na startu. Od Slovencev bo nastopil tudi Miha Hrobat.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar