Danes potrjevanje nove vlade, ta bo takoj obravnavala ukrepe glede koronavirusa

Parlament. Vir: Google maps

Danes bodo pristojni odbori Državnega zbora imeli zaslišanja še zadnjih štirih ministrskih kandidatov. Nato pa se bo pozno popoldne na izredni seji sestal Državni zbor, da bi potrdil novo vlado Janeza Janše. Sledi prva seja nove vlade in sprejemanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa v Sloveniji.

Dosedanje predstavitve kandidatov za ministre so potekale brez večjih zapletov, pred matičnimi odbori pa bodo danes še predstavitve kandidatov za ministra za zdravje Tomaža Gantarja, za ministra brez resorja, pristojnega za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvonka Černača, za ministra za kulturo Vaska Simonitija in za ministrico brez resorja za področje odnosov med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med RS in Slovenci po svetu Helene Jaklitsch.

Nova vlada bo potrjena že v tednu po vložitvi predloga ministrske ekipe v DZ. Tako hitra dinamika dogajanja je posledica stanja v državi zaradi epidemije novega koronavirusa. Prav temu pa bo posvečena današnja prva seja nove vlade, ki bo takoj po potrditvi ministrov v DZ. Sprejemali bodo namreč nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa. Janša je že v četrtek napovedal, da bodo ustanovili krizni štab v ožji in širši sestavi, nova koalicija pa se strinja tudi s predlogom infektologov, da se zaustavi javno življenje v Sloveniji.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar