Cerar po odstopu k Pahorju na pogovor o predčasnih volitvah

Predsednik države Borut Pahor je sprejel donedavnega predsednika vlade Mira Cerarja. Vir: Twitter

Potem ko je donedavni predsednik vlade Miro Cerar odstopil s položaja, se je danes točno opoldne sestal s predsednikom države Borutom Pahorjem. Slednji bo namreč odločil ali bodo imeli Slovenci redne ali predčasne državnozborske volitve.

Ob sprejemu v predsedniški palači izjav za javnost še ni bilo. Je pa Cerar že pri napovedi svojega odstopa dejal, da bo Pahorju predlagal, naj razpiše volitve nekaj tednov prej kot je bilo predvideno. Državni zbor se bo z njegovim odstopom seznanil prihodnji teden, predvidoma na redni seji. Nato bodo sledili postopki iskanja kandidata za novega mandatarja oziroma razpis predčasnih volitev.

Cerarjev zapis na Twitterju.

Kako bo ravnal predsednik republike, bo jasno potem, ko ga bo Cerar tudi uradno seznanil z odstopom. Za prihodnji teden je bilo predvideno, da bo Pahor najverjetneje za 10. junij razpisal redne državnozborske volitve, po Cerarjevem odstopu pa so možne tudi predčasne volitve. Ne glede na to, ali bodo volitve redne ali predčasne, pa bo morala vlada do imenovanja nove opravljati tekoče posle.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar