Apel ministra za infrastrukturo gradbenikom in investitorjem

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec si je na današnjem terenskem obisku infrastrukturnih projektov v Mariboru ogledal gradbišče nadgradnje železniške postaje Maribor, kjer so ga seznanili z napredovanjem del. Ob tem je pozval gradbenike in investitorje, da še naprej gradijo in vlagajo v razvoj infrastrukture tudi v kriznem času.

Minister je poudaril, da je človek terena, zato je danes tudi na obisku v Mariboru in v Laškem. V Mariboru si je ogledal dela na železniški postaji. Celoten projekt je vreden okrog 55 milijonov evrov, skupaj s Teznom, je dejal in dodal, da je vse v okviru časovnice in da gre vse po planih. Projekt pa je opredelil kot dober in da je lahko Mariboru v ponos, pa tudi širši regiji, “kajti ta proces res potrebujemo.” Izpostavil pa je tudi celotno os od Maribora do Šentilja. V svojem nagovoru pa je podal tudi apel gradbenikom in investitorjem, da je treba nadaljevati gradnje tudi v kriznem času in po krizi.

Sicer pa sta minister Vrtovec in mariborski župan Saša Arsenovič spregovorila tudi o mariborskih projektih. Minister je ob tem izpostavil, da bo Maribor kot drugo največje mesto v državi deležno njegove posebne pozornosti, ne nazadnje je v mestu več infrastrukturnih projektov v teku ali pa načrtovanih.

Oddaj komentar