FOTO: Kriminalisti v okolici Maribora našli prepovedano drogo

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so s strani Okrožnega sodišča v Mariboru pridobili odredbo za hišno preiskavo objekta v okolici Maribor, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da 41-letni državljan Slovenije, skupaj z 39-letno državljanko Slovenije izvršuje kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog.

V petek, 25. avgusta 2023 so kriminalisti pri opravljanju hišne preiskave našli in zasegli skupno okrog 3 kg posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano droge konopljo-rastlino in predmete namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge.

VIR: PU Maribor

V štirih prirejenih prostorih za gojenje konoplje, ki so bili v stanovanjski hiši so našli in zasegli 12 sadik prepovedane droge konoplje.

Po zbranih obvestilih bo zoper oba utemeljeno osumljena na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1.

VIR: PU Maribor

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

VIR: PU Maribor

Oddaj komentar