KUD študent za študente

FOTO: KUD Študent

Kulturno Umetniško Društvo Študent Maribor (KUD Študent), danes, 17. marca 2017, ob 19.30, v mariborski Dvorani Union pripravlja koncert z dobrodelno noto. Dogodek podpira in financira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). Izkupiček od prodaje vstopnic bodo v celoti namenili študentu, ki obiskuje Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru.

Kot pravijo, bo današnji dogodek obarvan z ljubezensko tematiko, ki je v času prebujanja narave vselej aktualna in prijetna. Ob Akademski folklorni skupini Študent Maribor bodo program popestrili tudi Veterani AFS Študent Bela Krizantema,  Otroška folklorna skupina KUD Študent, Akademski pevski zbor Maribor in Frajkinclari.

KUD Študent za študente

Pod geslom “KUD Študent za študente” bo izkupiček od prodanih vstopnic v celoti namenjen študentu, ki obiskuje Ekonomsko poslovno fakulteto v Mariboru. Družina s šestimi otroci, se skozi mesec kljub zaposlenima staršema prebija s skromnimi prihodki.

kud študent kocertn2
FOTO: KUD Študent

»Grega je priden, vesten in umirjen fant. Med počitnicami je delal preko študentskega servisa in tako pomagal družini pri nakupu šolskih potrebščin in za vsakdanje življenje. Brezskrbnih počitnic, tako kot njegovi vrstniki, žal ne pozna. Z bratom pomagata tudi pri pripravi drv in ozimnice ter pri delu na vrtu. Na skupnem dopustu družina ni bila že leta. Grega je tudi zelo skromen fant, zase ne potrebuje veliko, ima pa eno res veliko, a doslej žal še neizpolnjeno željo. Zelo si želi prenosni računalnik, ki bi mu vsekakor bil v veliko pomoč tudi pri študiju,« pravijo pri Društvu prijateljev mladine Maribor, s pomočjo katerega so organizatorji koncerta našli fanta, ki mu bodo skušali vsaj malo olajšati vsakodnevno življenje.

Kako lahko pomagam?

Najlepše je pomagati, kadar lahko združimo prijetno s koristnim. Zato bo druženje ob predstavitvi programa KUD-a Študent Maribor, ki je v našem mestu prisotno že več kot 50 let, še toliko prijetnejše.

Vstopnice po ceni 5 EUR je mogoče kupiti pred samim koncertom na voljo na blagajni Dvorane Union. Tisti, ki bi želeli na kakršnikoli način pomaga študentu, se lahko obrnete na elektronski naslov sociala@soum.si.

Oddaj komentar