FOTO: Dobrodelni Koraki za korakce zaključili leto s koncertom

Dobrodelno združenje Koraki za korakce so se od leta 2017 poslavili v predprazničnem objemu glasbe. V mariborski dvorani Union so priredili na čarobni glasbeni večer z vrhunsko violinistko Oksano Pečeny Dolenc in njenimi glasbeniki, zbranimi v ansambel Oxana & La Banda.

Pridružili so se jim tudi plesalci argentinskega tanga iz Južne Amerike in sopranistka Nina Dominko, ki je zapela božične pesmi. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali mariborskemu VDC Sonček pri nakupu klimatske naprave, ki jim bo polepšala dolga vroča poletja.

Koraki za korakce pa bodo tudi del letošnjega Božičkovega teka, ki se bo v centru Maribora dogajal 23. decembra, v organizaciji ŠD Avantus in Mariborskih tekačev. Vsak tekač bo namreč s svojo udeležbo prispeval en evro združenju, ki bo ta sredstva prav tako namenila za VDC Sonček. Tako bodo zaključili še eno leto pomoči otrokom, za katere so v maju organizirali že jubilejni deseti pohod po Mestnem parku in v septembru prireditev Varuhi mesta Maribor, na kateri so se predstavile inštitucije, ki skrbijo, da je življenje v našem mestu varno.

Današnji koncert je že tradicionalen zaključek leta, ko še na pragu najbolj prazničnega meseca v letu, Koraki za korakce povežejo ljudi dobrega srca s skupnim namenom – pomagati. Pomagati tako, da izboljšajo pogoje za igro, učenje in življenje naših otrok ter da omogočijo udeležbo v šoli v naravi nekaj otrokom iz socialno šibkih družin.

Predsednica združenja Koraki za korakce Andreja Kračun je bila ponosna, da skupaj s prijaznimi ljudmi uspešno zaključujejo še eno leto dobrodelnosti. “Kljub zahtevni situaciji v našem mestu, nam je z vsemi aktivnostmi uspelo zbrati dovolj sredstev za opremo gibalnice na OŠ Dušana Flisa Hoče, za opremo računalniške učilnice na OŠ Leona Štuklja, za terapevtske pripomočke Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, DE dnevni center Maribor, ter še za klimatsko napravo za VDC Sonček v Mariboru. Tudi v naslednjem letu bomo skupaj z ljudmi dobrega srca nadaljevali s svojim poslanstvom – omogočiti otrokom, da bo njihov korak kljub strmi poti lahkotnejši. Načrti nastajajo, zagotovo se vidimo na že 11. dobrodelnem pohodu. Dajati je namreč prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce,” je dejala.

Od ustanovitve leta 2009 do danes so v združenju zbrali okoli 250.000,00 evrov sredstev in z donacijami pomagali približno 40-im organizacijam iz vse Slovenije. Opremili so več kot 20 gibalnic v mariborskih in okoliških osnovnih šolah, pomagali številnim društvom ter zavodom, Centru za sluh in govor Maribor, Centru za otroke z motnjami v razvoju mariborskega Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, mariborski Kliniki za pediatrijo, Zvezi društev za cerebralno paralizo Sonček. Zbrana sredstva pa v glavnem namenjajo za najrazličnejše potrebe pomoči potrebnih otrok.

Oddaj komentar