Američani nagradili mariborski Festival Lent

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2017 v ZDA podelilo 2 zlati in srebrno nagrado
Pinnacle Award.

Na 62. letnem kongresu IFEA Tuscon (Arizona, ZDA), je Festival Lent prejel Gold Pinnacle Award – za programsko zloženko Festivala Lent 2017, Gold Pinnacle Award – za razglednico Festivala Lent 2017 in Silver Pinnacle Award – za plakat Festivala Lent 2017.

Med 14. in 16. septembrom 2017 so v ameriškem mestu Tuscon (Arizona) na 62. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 62nd Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta prepričali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji.

Festival Lent 2017, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad, saj je bil nagrajen v treh kategorijah – v dveh izmed teh tudi z zlato nagrado Pinnacle. Tako je Festival Lent 2017 v kategoriji festivalov s proračunom med 500.000 in 1,500.000 USD odnesel zlato nagrado za najboljšo promocijsko tiskano programsko zloženko in najboljši tiskani material – razglednico, srebrno nagrado pa za najboljši promocijski plakat.

Združenja IFEA podeljuje nagrade v kar 71-ih različnih kategorijah, med njimi so npr. TV promocija, socialni mediji, program sponzorstva, deli CGP, ekološko programiranje, izobraževalni programi in programi za otroke, »merchandising« ter številna druga področja, vsako leto pa je podeljena tudi glavna nagrada, Grand Pinnacle, za celostno vrhunsko izvedbo festivalov oziroma prireditev.

»Želeli bi čestitati vsem zmagovalcem Pinnacle za izjemne materiale na letošnji tekmi,« je povedal predsednik in izvršni direktor IFEA Steven Wood Schmader, CFEE. »Nagrada za IFEA / Haas & Wilkerson Pinnacle Awards priznava izjemne dosežke in vrhunske kreativne ter promocijske materiale, ki jih ustvarjajo festivali po vsem svetu. Prizadevamo si za najvišjo stopnjo odličnosti pri festivalih na vseh ravneh, zato to tekmovanje ni samo dvignilo standardov in kakovosti festivalov in dogodkov na novo raven, temveč tudi dokazuje, da organizatorji uporabljajo inovacije in ustvarjalnost, da bi dosegli višjo stopnjo uspeha.«
Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašle raznolike organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za nagrade potegovali poleg festivalov iz ZDA tudi The Singapore Garden Festival; RedFilo Events, Abu Dhabi, UAE; Destination NSW, Sydney, Australia; The Third China International Circus Festival, Guangzhou, China; Feria Estatal de Leon, Leon, Mexico; Ludwig Van Beethoven Easter Festival, Krakow, Poland; Cuckoo Events, Dublin, Ireland; Rotterdam Festivals, Rotterdam, Netherlands; Festival Lent, Maribor, Slovenia; The Ansan Street Arts Festival, Ansan, South Korea in mnogo drugi.

Združenje IFEA s sedežem v Boiseju (Idaho) velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta. Pod skupno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine, ki so: Afrika, Azija, Avstralija, Evropa, Latinska Amerika, Srednji Vzhod in Severna Amerika, vse pa imajo cilj »globalnega združevanja industrije, ki se na pozitiven način skozi praznovanja dotika življenj vseh nas.« Združenje IFEA tako velja za najbolj celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov ter prireditev.

Oddaj komentar