Kaj se je v četrtek zares dogajalo v trgovini Spar? Je stranka napadla varnostnika ali on njo?

Postopek v trgovini. Vir: Facebook, Ana Cvikl

Celjski policisti v zvezi s četrtkovim dogodkom v celjski trgovini Spar obravnavajo napad na uradno osebo, so nam odgovorili na naša poizvedovanja, kaj se je dogajalo v tej trgovini. Uporabnica Facebooka je namreč nekaj ur po dogodku zapisala na Facebooku, da jo je varnostnik grobo ustavil in “premetaval” po trgovini do prihoda policistov.

Policijo sta poklicala varnostnik in zaposlena v trgovini

Celjski policisti so se odzvali na klic varnostnika iz trgovine Spar na Ljubljanski v Celju nekaj pred pol deveto. Varnostnik je namreč klical na komunikacijski center Policijske uprave Celje in “sporočil, da ga je med opravljanjem dela v trgovini v Celju napadla stranka, ki jo je opozoril, ker ni nosila maske,” so nam odgovorili s PU Celje. Nekaj minut kasneje pa “smo prejeli še klic zaposlene v trgovini, ki je prav tako povedala, da je stranka v trgovini napadla varnostnika.”

Sum storitve kaznivega dejanja Napad na uradno osebo

V omenjenem primeru policisti zbirajo “obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Napad na uradno osebo. V nadaljevanju bomo opravili še razgovore z osebami, ki so videle dogajanje, pregledali posnetke varnostnih kamer ter opravili vsa druga potrebna preiskovalna dejanja. Preiskava suma storitve kaznivega dejanja kot rečeno še poteka”, so nam pojasnili in dodali: “Zaradi nespoštovanja določil Zakona o nalezljivih boleznih in Zakona o osebni izkaznici bomo zoper občanko uvedli prekrškovni postopek.”

Pri Spar Slovenija pravijo, da varnostnik ni prekoračil pooblastil

Včeraj smo že dobili odgovor iz družbe Spar Slovenija, v katerem so nam zapisali, da je varnostnik ustavil stranko, ker ni imela zaščitne maske, ter jo pridržal do prihoda policistov. Pri tem so še zapisali, da so pregledali posnetke nadzorne kamere in ugotovili, da varnostnik ni prekoračil svojih pooblastil. “Pri dotičnem primeru smo po pregledu videonadzornega sistema v trgovini mnenja, da je varnostnik postopal v skladu s pooblastili, ki jih določa Zakon o zasebnem varovanju,” so nam odgovorili na vprašanje, kaj se je dogajalo v trgovini. “Stranko, ki si kljub opozorilom ni želela nadeti maske, je varnostnik opozoril, da bo poklical policijo in jo pridržal do njenega prihoda. Pri tem sprva ni uporabil sile, vendar ga je stranka fizično in verbalno napadla, on pa se je pri tem branil in jo želel umiriti.” Nato je na prizorišče prišla policija. Iz Spara so še dodali: “Opravila je uradni postopek in tako stranko kot tudi varnostnika sprejela v nadaljnjo obravnavo. Dokler zadeve niso v celoti razjasnjene, je o konkretnih ukrepih še preuranjeno govoriti.”

Stranka: Zagrabi me za vrat in zabije glavo v vrata

Uporabnica je svojo zgodbo povedala že v prvem dnevu, nekaj ur za tistim, ko naj bi jo varnostnik v trgovini ustavil, po njenih besedah naj bi bil do nje precej grob.  Ponavljamo del njene zgodbe, ki jo je objavila na Facebooku: “Placam, kar sem imela namen kupit in takrat mi varnostnik zapre pot in me ne spusti od blagajne. S prekrizanimi rokami hodi proti meni, me stisne v kot in obrazlozi, da mi je ODVZEL prostost in me bo ZADRZAL do prihoda policistov. Zakaj? Ker nisem nosila maske. Zelim se prerinit mimo njega, nakar se zacne KALVARIJA,” je nadaljevala z besedami: “Varnostnik me zagrabi in me ne spusti iz prijema. Derem se na njega, naj me spusti, obrazlozim, da sem EPILEPTIK, da se slabo pocutim, sesedem se na tla, prosim ga, naj me spusti ven na zrak, saj sem se slabo pocutila. Hodim proti izhodu in kaj naredi varnostnik??? ZAGRABI me za vrat in ZABIJE z glavo v vrata.”

Oddaj komentar