Spar Slovenija: Pregledali so posnetke, stranka naj bi varnostnika fizično in verbalno napadla

Postopek v trgovini. Vir: Facebook, Ana Cvikl

Po včerajšnji objavi uporabnice Facebooka, ki je zapisala, da jo je varnostnik v trgovini Spar v Celju grobo zaustavil, ker ni imela zaščitne maske, tako da je morala na urgenco, so nam v Sparu Slovenija pojasnilo še njihovo plat.

Včeraj smo poročali o primeru, ko naj bi v celjski trgovini Spar varnostnik grobo zaustavil eno od strank, ker ni nosila zaščitne maske, ter jo zadržal do prihoda policistov.

Stranke prosijo, da upoštevajo odloke

“V podjetju Spar Slovenija dosledno sledimo sprejetim vladnim ukrepom ter priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter spodbujamo naše kupce k odgovornemu ravnanju. Ker je z vladnim odlokom v zaprtih prostorih predpisano obvezno nošenje mask, prav tako pa smo dolžni upoštevati priporočila NIJZ, je spoštovanje predpisanih pravil ključno za varen obisk trgovin,” so nam pojasnili na začetku in izpostavili: “Zato vse naše stranke prosimo, da za svojo in skupno varnost upoštevajo odloke.”

Pregledali posnetke, stranka naj bi varnostnika fizično in verbalno napadla

“Pri dotičnem primeru smo po pregledu videonadzornega sistema v trgovini mnenja, da je varnostnik postopal v skladu s pooblastili, ki jih določa Zakon o zasebnem varovanju,” so nam odgovorili na vprašanje, kaj se je dogajalo v trgovini. “Stranko, ki si kljub opozorilom ni želela nadeti maske, je varnostnik opozoril, da bo poklical policijo in jo pridržal do njenega prihoda. Pri tem sprva ni uporabil sile, vendar ga je stranka fizično in verbalno napadla, on pa se je pri tem branil in jo želel umiriti.” Nato je na prizorišče prišla policija. Iz Spara so še dodali: “Opravila je uradni postopek in tako stranko kot tudi varnostnika sprejela v nadaljnjo obravnavo. Dokler zadeve niso v celoti razjasnjene, je o konkretnih ukrepih še preuranjeno govoriti.”

Obžalujejo, da je do incidenta prišlo

“V Sparu sicer sodelujemo z zunanjimi varnostnimi službami, ki pogodbeno opravljajo storitve varovanja v naših trgovinah ter pri tem delujejo v skladu s standardi in postopki. Vsekakor pa obžalujemo, da je do tega incidenta prišlo v naši trgovini. Čas izrednih razmer od vseh nas terja veliko mero strpnosti ter potrpežljivosti in le s skupnimi močmi ter medsebojnim razumevanjem bomo lahko uspešni v boju proti epidemiji,” so zaključili pri Spar Slovenija.

Oddaj komentar