VIDEO: V zabojniku za papir tudi razpadajoča glava žrebeta

Ekološki otok

javno podjetje Snaga še posebej v poletnih mesecih zaznava povečano število kršitev Odloka o načinu opravljanja obvezne lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Maribor. Na ekoloških otokih se namreč pojavlja vse več odpadkov, ki tja ne sodijo.

Na ekoloških otokih, ki so namenjeni ločenemu zbiranju odpadne embalaže, papirja in stekla, se namreč pojavlja vse več odpadkov, ki tja ne sodijo. Gre predvsem za komunalne odpadke, pogosto tudi kosovne, celo gradbene odpadke. Medobčinski inšpektorat Maribor je tako skupaj s podjetjem Snaga d.o.o., ki na podlagi koncesije opravlja storitve obvezne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki, izvedel poostren nadzor nad ločenim zbiranjem odpadkov. Danes dopoldne so tako na Ulici kragujevških žrtev na Teznu izvedli prikaz poostrenega nadzora nad ločenim zbiranjem odpadkov. Tamkajšnji ekeološki otok velja za eno najbolj obremenjenih lokacij v Mariboru. Kljub temu, da od tam odpadke odvažajo dvakrat tedensko, so po dveh dneh zbiralniki znova polni smeti, zato ljudje odpadke odložijo kar ob zbiralnikih.

Med nadzorom odkrili tudi položnice, ki lahko vodijo do storilca
Med današnjim nadzorom nepravilno odloženih odpadkov na Teznu, je inšpektor odkril tudi položnice z imenom, priimkom in naslovom prebivališča, kar lahko služi tudi kot dokaz pri iskanju storilca nepravilno odloženih odpadkov. Sicer pa so nam zaposleni na Snagi, zadolženi za odvoz odpadkov, zaupali, kaj vse so že našli v smetiščnih zabojnikih. “V zabojniku za steklo smo enkrat našli polovico svinje, ki je kot kaže ostala od kolin. V zabojniku za zbiranje pa papirja pa smo našli tudi razpadajočo glavo žrebeta in v vrečki več poginulih mačjih mladičev,” nam je zaupal delavec Snage, ki ne želi biti imenovan.
Sicer pa so za prekrške uporabnikov storitev te gospodarske javne službe predpisane globe v višini 1.000 EUR za pravno osebo, 800 EUR za samostojnega podjetnika posameznika, 500 EUR za odgovorno osebo pravne osebe ali odgovorno osebo samostojnega podjetnika posameznika ter 100 EUR za posameznika.

2 KOMENTARJEV

  1. Ljudje so prave svinje,so zbirni centri,kjer lahko oddaš odpadke,če ima že enkrat v avtu,pa ne more odpeljat na deponijo.Takšnega kaznovati na polno ne s 100 evri,saj delavci Snage tudi niso sužnji da morajo za takimi pospravljati te svinjarije.Bodimo ljudje injim omogočajmo lažje delo.

  2. Uporabniki naj odpadke sami odstanijo in zato ne rabimo komunalcev. Za visoke place ne delajo zato njih ne potrebujemo.

Oddaj komentar