Po odprtju zbirnih centrov ponovno tudi naročila odvoza kosovnih odpadkov

Sedež Snage Maribor

Mariborska Snaga je danes odprla zbirne centre, ki bodo delovali po letnem delovnem času, v njih pa bodo veljali ob predaji določeni varnostni ukrepi. Od jutri naprej pa bodo sprejemali tudi naročila za odvoz kosovnih odpadkov.

Kosovne odpadke, med katere sodijo sanitarna oprema,pohištvo, igrala, kolesa, večji gospodinjski aparati, že več let iz gospodinjstev odvažajo po naročilu, torej takrat, ko uporabnik odvoz potrebuje. V večstanovanjskih stavbah odvoze naročajo upravniki, ki tudi obvestijo etažne lastnike o dogovorjenem datumu odvoza.
Individualna gospodinjstva odvoz naročijo na telefonski številki 02 620 58 75 ali na elektronskem naslovu info@snaga-mb.si. O datumu odvoza, ki ga načrtujejo v najkasneje treh tednih od oddaje naročila odvoza, se uskladijo z uporabnikom neposredno.

Gospodinjstva so upravičena do enega brezplačnega odvoza letno, za prevzem pa lahko, ko naročijo odvoz, nastavijo do dva kubična metra kosovnih odpadkov. Ob prevzemu kosovnih odpadkov mora biti naročnik prisoten, saj je dolžan, če so nastavljeni tudi odpadki, ki ne sodijo med kosovne, te odpadke ustrezno odstraniti – Snagine smetarske ekipe ob prevzemu kosovnih odpadkov namreč odpeljejo le odpadke, ki sodijo v to skupino. Če uporabnik na dogovorjen dan odvoza nastavi več kot dva kubična metra kosovnih odpadkov, mora razliko doplačati po rednem ceniku.

Oddaj komentar