VIDEO in FOTO: Tenisači bodo na Braniku spet igrali na toplem

Otvoritev prenovljene teniške hale TK Branik

Teniški klub Branik se odslej ponaša z obnovljeno dvorano, ki je na prepotrebno prenovo čakala dolgih 33 let. Gre torej za pomembno investicijo, ki so jo mariborski tenisači nujno potrebovali, saj do sedaj hala, ki ima vrhunsko trdo podlago na kateri se danes igra skoraj 80 odstotkov vseh turnirjev, ni nudila pogojev za vrhunske treninge ali rekreativno igranje tenisa.

Na otvoritev je prišel tudi nekdanji mariborski župan dr. Andrej Fištravec

V dvorana, ki je bila zgrajena pred 35 leti brez izolacije in danes neprimernimi svetili je bilo pozimi, predvsem v jutranjih urah, tudi do -2 stopinji celzija, kar prav gotovo ni obmogočalo normalnih pogojev za treninge ali rekreativno igranje, ki spada v tržno dejavnost kluba. Za tenis namreč ni potrebnih več kot 15 stopinj Celzija, vendar pozimi ta meja, po besedah predsednika Teniškega kluba Branik Ivana Gorjupa, nikdar ni bila dosežena. Sedaj je dvorana popolnoma obnovljena in ponuja idealne pogoje za igranje tenisa tako pozimi kot tudi poleti.

Kaj vse je zajemala prenova pa nam je zaupal predsednik kluba, Ivan Gorjup.

Obnovo so je v večji meri financirala Mestna občina Maribor s podporo Fundacije za šport in Zveze mariborskih športnih društev Branik v skupni vrednosti 250 tisoč evrov pri čemer je 70.000 eurov v obnovo vložil tudi teniški klub Branik. Zdaj bodo treningi za 130 otrok spet lahko potekali nemoteno. Prav tako so se izboljšali pogoji za 160 članov, katerih število se bo po obnovi hale, prav gotovo zvišalo. Dvorana je namreč zelo dobro obiskana, v njej pa se za odprto prvenstvo Avstralije, trenutno pripravlja tudi Polona Hercog, ki v zadnjih letih velja za našo najboljšo tenisačico.

Predstavitev treninga v prenovljeni hali

V prihodnje si v klubu želijo še drugih izboljšav, izgradnjo dvorane s tremi igrišči, tribune, tri igrišča pa še želijo opremiti z razsvetljavo.

Oddaj komentar