Odprli podvoz na Ljubljanski

V Mariboru so danes odprli za promet novo zgrajeni podvoz pod železniško progo na Ljubljanski ulici. Po petnajstih mesecih se tako za dober mesec dni sprošča promet na tem delu mesta. Nato pa se lotijo nadaljevanj del, ki bodo predvidoma zaključena maja prihodnje leto. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je na otvoritvi podvoza izpostavila, da projekt ostaja znotraj finančnih okvirjev.

Sama izgradnja podvoza je ocenjena na devet milijonov evrov. Prva dela so se začela že lanskega avgusta, promet pa je bil ves čas gradnje usmerjen na sosednje ceste, preusmerjen je bil tudi dovoz do Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. So pa danes prometno ureditev z krožnim krožiščem in podvozom na Ljubljanski pohvalili stanovalci iz bližnjih večstanovanjskih zgradb, saj pričakujejo zaradi krožišča večjo pretočnost in manj divjanja po tej ulici, hkrati pa zaradi podvoza lažji dostop do kliničnega centra in središča mesta, kamor Ljubljanska ulica vodi. Upajo, da bo z novo ureditvijo cesta tudi bolj varna.

S samo izgradnjo podvoza se bo odpravil tudi nivojski prehod Ljubljanske ulice čez regionalno železniško progo Maribor-Prevalje, v naslednjih mesecih pa bodo uredili tudi dovoze na to ulico in okolico, tudi Magdalenski park in otroško igrišče. Ljubljanska ima zdaj ob vozišču tudi urejeno kolesarsko stezo in podhod za pešce, ki sta ločena od vozišča

Projekt sicer vodi ministrstvo za infrastrukturo, ki naj bi prispevalo sredstva zanj v 60-odstotnem deležu, preostanek pa MO Maribor.

Oddaj komentar