FOTO: Florjančič tisk z novimi prostori v Coni Tezno

Tiskarna Florjančič

V Coni Tezno so danes otvorili nove poslovno proizvodne prostore podjetja Florjančič Tisk d.o.o.. Gre za eno največjih investicij v proizvodnjo zadnjih nekaj let v Mariboru. Gre za 4,6 milijonov evrov vredno investicijo.

Gradnjo 8.500 kvadratnih metrov velike poslovno proizvodne stavbe Florjančič tisk d.o.o., na zemljišču v velikosti 10.100 kvadratnih metrov, so zaključili v slabem letu.

40 let podjetniške izkušnje mojega očeta Ivana Florjančiča in 25 letno uspešno delovanje tiskarne, so dosegle vrhunec. Uspelo nam je skoraj nemogoče, objekt smo zgradili v rekordnem času. Ob selitvi proizvodnje in strojne opreme iz Miklavža nismo izgubili niti enega delovnega dneva,” je ob otvoritvi povedal Rok Florjančič, prokurist podjetja Florjančič Tisk d.o.o.. Za dosežke se je ob tem zahvalil svojim sodelavcem z besedami, da brez skupnega sodelovanja ne bi uspeli. “Tiskarna sama, brez dobre vsebine in sodelavcev, brez kupcev in dobaviteljev, seveda ne pomeni prav veliko,” pravi Florjančič.

Na otvoritvi tudi minister Počivalšek

Uradnega odprtja se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki verjame, da je v Sloveniji potrebno uresničiti še več takšnih pozitivnih podjetniških zgodb. Država je tu pomagala s podporo s strani Slovenskega podjetniškega sklada. “Takšne zgodbe je treba podpreti. Oziroma če že ne kaj drugega, vsaj ne metati polen pod noge,” je dejal minister. Pri omenjenem podjetju ga veseli predvsem postopna, a nenehna rast, za katero verjame, da se bo nadaljevala tudi v prihodnje, tudi po zaslugi najnovejše investicije.

Tiskarna Florjančič
Tiskarna Florjančič

Minister je podjetju čestital za premišljene in trezne odločitve o novih naložbah. »Čestitam za prevzem odgovornosti za tveganje in v končni fazi za vztrajanje pri želji po napredku, rasti in razvoju podjetja, za kar sem prepričan, da se vam bo obrestovalo tudi v prihodnosti,« tako Počivalšek.

Pomembna pridobitev za Cono Tezno

Novi poslovno proizvodni prostori podjetja Florjančič Tisk so pomembna pridobitev tudi za Cono Tezno, v kateri se kot skrben upravitelj nenehno trudimo tudi za povezovanje in spodbujanje njenega razvoja. Veseli me, da je uspešno in rastoče podjetje videlo svojo prihodnost prav v Coni Tezno,” je poudaril Gorazd Bende, direktor Zavoda Poslovno proizvodna cona Tezno.

 

Oddaj komentar