VIDEO: Arsenovič: “Sedaj ljudje tudi vedo, da tisto, kar obljubimo, naredimo.”

Saša Arsenovič po razglasitvi delnih rezultatov lokalnih volitev 2022

V Mariboru sta se v drugi krog županske tekme uvrstila sedanji župan Saša Arsenovič in nekdanji župan Franc Kangler. Arsenovič nam je ob prvih neuradnih rezultatih povedal, da je zadovoljen z izidom.

Saša Arsenovič je med drugim poudaril: “Za razliko izpred štirih let, ko je  bila podobna razlika z gospodom Kanglerjem, sedaj ljudje tudi vedo, da tisto, kar obljubimo, tudi naredimo. in da je ob tem bistveno manj slabih stvari, kot jih je bilo v času mandata gospoda Kanglerja. Tako da upam, da se bomo dobre volje videli v drugem krogu.”

Za Sašo Arsenoviča je po delnih neuradnih rezultatih glasovalo 35,85 odstotka volivcev, za Franca Kanglerja pa 26,8 odstotka, kažejo podatki po 96 odstotkih preštetih glasovnic. Volilna udeležba je bila sicer majhna, skoraj 38-odstotna.

Spomnimo, da sta se Arsenovič in Kangler tudi na prejšnjih volitvah v drugem krogu potegovala za županski stolček.  Takrat je Arsenovič v prvem krogu zbral nekaj čez 38 odstotkov glasov, Knagler pa 21 odstotkov. V drugem krogu pa je Arsenovič dobil 58 odstotkov glasov, Kangler pa 42 odstotkov.

Oddaj komentar