Andrej Čuš imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo

Ptujčan Andrej Čuš je bil danes imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

“Današnje imenovanje si štejem kot veliko priznanje mojemu delu v slovenski politiki od srednje šole pa do danes. Leta 2018 sem kot predsednik Zelenih Slovenije kandidiral na državnozborskih volitvah, da bi kaj spremenil. Sedaj sem dobil priložnost, da ne kritiziram, temveč aktivno pristopim k reševanju težav sedanjosti in prihodnosti,” pove Čuš.

Andrej Čuš nam je tako potrdil, da ga je vlada na današnji seji imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. “Pred časom sem s strani podpredsednika Vlade RS in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška bil povprašan, če sem pripravljen aktivneje pristopiti k reševanju težav v Sloveniji in kot predsednik Zelenih Slovenije prevzeti mesto državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo za področje zelenih tehnologij in pobude mladih.”

Želi pustiti svoj pečat

Čuš nadaljuje: “Drži, najlažje bi bilo zamahniti z roko in zavrniti povabilo. A tega si ne bi nikoli odpustil. Zakaj? Prvič po 27 letih bo v slovenski vladi sodeloval predstavnik kakšne od zelenih strank. Si predstavljate koliko let smo čakali, da predstavnik zelene stranke prevzame kakšno od najodgovornejših mest v naši državi? Predolgo. Z mojim imenovanjem na mesto državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je zelena politika v Sloveniji dobila močnega zagovornika, ki se ne bo obračal stran od problemov, temveč bo na njih glasno opozarjal, hkrati pa v sodelovanju z vsemi deležniki tudi predlagal realno izvedljive rešitve. Zavedam se, da je do konca mandata le še leto in pol, a menim, da je to dovolj časa, da na tem položaju pustim svoj pečat.”

Pove, da je v politiki poznan predvsem kot človek terena in iskrenega stiska rok, ob tem pa je vedno podpiral dobre predloge tako na državnem kot tudi lokalnem nivoju. Ne glede na to, kdo je bil predlagatelj: “Želim si, da bi se v slovenski politiki več pogovarjali o vsebinah in manj o ljudeh. Kot državni sekretar bom velik del svojih naporov posvetil izzivu, s katerim se soočajo vse zelene stranke v Evropi, in sicer dilemi med gospodarskim razvojem in varovanjem okolja.”

Želijo ustvarjati konkurenčno gospodarsko okolje in varovati naravo

Njegov cilj, in cilj Zelenih Slovenije je ta, da uspejo najti pravo ravnotežje med ustvarjanjem konkurenčnega gospodarskega okolja in varovanjem naše narave in planeta. Čuš namreč poudari, da če želijo zagotoviti čim večjo blaginjo, morajo torej stremeti k razvoju, a ta mora biti trajnosten, pameten in digitalen: “Samo na takšen način bomo namreč uspeli ohraniti kakovostno življenje za prihodnje generacije.”
Za konec še doda, da se zaveda, da jih čaka veliko dela: “Hvala vsem, ki ste mi na moji poti stali ob strani in mi stojite še danes. Dal bom vse od sebe, da vas ne razočaram. “

Ob imenovanju za državnega sekretarja na MGRT.

Spoštovani,

v zadnjih letih, odkar nisem več profesionalno prisoten v…

Objavil/a Andrej Čuš dne Četrtek, 18. marec 2021

Oddaj komentar