Več mesecev po razrešitvi: Alanu Percu odškodnina

Po naših informacijah je za razrešitev z mesta direktorja Energetike Maribor, Alanu Percu, pripadla odškodnina.

Za več informacij o tem smo se obrnili na Javni holding Maribor, kot tudi na Mestno občino Maribor, pa odgovorov v roku nismo dobili. Tako ni znan znesek odškodnine, gotovo pa je, da gre za več deset tisoč evrov. Verjetno vse, le da bi se obvarovali pred tožbo.

Spomnimo..

Lani konec novembra je bil s strani nadzornega sveta kot direktor razrešen Alan Perc, nadzorni svet je takrat sestavljalo šest oseb, od tega sta dva zaposlena Energetike Maribor glasovala proti razrešitvi, dva predstavnika občine, sta se vzdržala glasovanja, za razrešitev pa sta dala glas Damijan Škrinjar in Mateja Cekić. In ravno njen glas je, kot glas predsednice nadzornega sveta, odločal. S tem je bil Alan Perc razrešen.

Na Mestno občino Maribor, smo zato naslovili vprašanja kdo bo ta strošek za odpravnino pokril. Dejstvo je, da je delo nadzornikov javno in da odgovarjajo za svoja dejanja z osebnim premoženjem. Za Matejo Cekić vemo, da je zaposlena na Mestni občina Maribor. Kako bo torej ravnal mariborski župan Saša Arsenovič? Vprašanje na mestu je tudi, če sta takrat Cekićeva in Škrinjar glasovala po navodilih, ali sta se odločila za razrešitev Perca po lastni vesti.

Kdo bo za to odgovarjal? 

Mateja Cekić je nekaj dni po seji nadzornega sveta konec novembra lani podala odstopno izjavo z mesta predsednice. Je šlo za naključje, ali premišljeno dejanje, saj je slutila, da se lahko izkaže, da je šlo za nezakonito razrešitev? Od občine smo tako terjali odgovore, kdo bo za to odgovarjal? Od koga bodo kot lastnik zahtevali denar za to?

Prav tako smo se obrnili na Javni holding Maribor, pod katerega spada Energetika Maribor, tudi na JHMB na naša vprašanja v roku niso odgovorili. Zanimalo nas je, če je bila nekdanjim direktorjem Energetike Maribor, Alanom Percem, sklenjena poravnava, za kolikšen znesek ter zakaj? Odgovorov zaenkrat še nismo dobili.

Oddaj komentar