29-letnik na avtocesti divjal z več kot 200 kilometrov na uro

FOTO: PPP Maribor

Policisti Postaje prometne policije Maribor so minuli petek v večernih urah s civilnim policijskim službenim vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida 2000, opravljali nadzor prometa na avtocesti A5 med Pernico in Dragučovo. Na tem odseku avtoceste je hitrosti omejena na 130 km/h.

Med nadzorom hitrosti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, ki ga je vozil 29-letni voznik iz okolice Šentilja, izven naselja Pernica na razdalji 1.028 metrov vozil s povprečno hitrostjo 199 km/h, kar je za 69 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.

Več kot tisoč evrov kazni in več kazenskih točk

Policist je vozniku na kraju ugotovljenega prekrška, za katerega je predpisana sankcija 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, izdal plačilni nalog.

Mariborski policisti voznike znova opozarjamo, da hitrost vožnje prilagodijo omejitvam hitrosti, izraženim s postavljeno prometno signalizacijo, pri tem pa velja opozoriti tudi na prilagajanje hitrosti vožnje vozil glede na trenutne vremenske in prometne razmere ter stanje cest, ki so v tem jesenskem času pogosto mokre in spolzke.

Neprilagojena hitrost vožnje je dejavnik in vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato velja nasvet, da vozimo previdno, defenzivno in da med vožnjo z vozili upoštevamo cestno prometne predpise.

Oddaj komentar