Tudi smukači opravili drugi trening, od Slovencev najhitrejši Mariborčan

FOTO: Facebook/Klemen Kosi

Norvežan Aleksander Amodt Kilde (2:02,09) je dosegel najhitrejši čas drugega uradnega treninga pred sobotno smukaško preizkušnjo za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val Gardeni. 

Od slovenskega kvarteta je najhitreje progo Saslong premagal Klemen Kosi, ki je za Kildejem zaostal 2,09 sekunde za 27. čas. Na vrhu po drugem treningu sta bila dva Norvežana. Kjetil Jansrud je za rojakom zaostal 26 stotink sekunde. Max Franz je bil tretji z zaostankom 52 stotink sekunde.

Miha Hrobat je z zaostankom 2,68 sekunde vpisal 43. čas drugega treninga. Martin Čater (+2,87) je trening končal na 46. mestu.

Čater vknjižil svojo prvo zmago

Čater je v soboto v Val d’Iseru z zmago, svojo prvo v svetovnem pokalu, spektakularno odprl smukaško sezono. Celjan pa bo v soboto prvič v svetovnem pokalu oblečen v rdečo majico vodilnega smukača v seštevku discipline.

Boštjan Kline, ki je bil s sedmim časom najhitrejši Slovenec na prvem treningu smuka, je bil tokrat bolj zadržan. Njegov zaostanek 3,01 sekunde je pomenil 49. čas.

Lani naši do točk le v superveleslalomu

Alpski smučarji so v italijanskih Dolomitih, kjer bo v petek najprej na sporedu superveleslalom in nato še v soboto smuk. Pred enim letom so v Val Gardeni izpeljali le moški superveleslalom, smuk pa je odpadel zaradi slabih vremenskih razmer.

Na superveleslalomu je za edino slovensko uvrstitev v najboljšo trideseterico lani poskrbel Kosi z 28. mestom. Zmagal je Avstrijec Vincent Kriechmayr.

Na zadnjem moškem smuku v Val Gardeni pred dvema letoma je zmagal Kilde, najboljši Slovenec pa je bil Čater na 25. mestu.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar