Aplikacija #OstaniZdrav na voljo uporabnikom operacijskega sistema iOS

Vir: Pixabay.com

Testiranje mobilne aplikacije #OstaniZdrav za operacijski sistema iOS je zaključeno, aplikacija pa je že na voljo v spletni trgovini App Store, so sporočili z ministrstva za javno upravo. Aplikacijo za obveščanje o stikih z okuženimi s koronavirusom si je po navedbah ministra Boštjana Koritnika do zdaj naložilo 50.000 uporabnikov sistema android.

Minister Koritnik je včeraj obiskal stojnico na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer je potekala predstavitev delovanja mobilne aplikacije #OstaniZdrav. S tovrstnimi akcijami želijo po ministrovih besedah aplikacijo približati potencialnim uporabnikom. “Imamo še nekaj manevrskega prostora. Današnja aktivnost je eden od korakov, da povišamo število uporabnikov,” je poudaril.

Ob tem je dodal je, da mora marketinška kampanja zajeti čim širši krog naslovnikov. Podobna stojnica je sicer tudi v Mariboru, ob tem pa je po Koritnikovih besedah ustno izročilo tisto, ki je ključno. “Ko bodo sosedje povedali sosedom, družinski člani drug drugemu. Tudi v šolah verjamem, da se bo širil glas, da je aplikacija zelo preprosta za uporabo, da ni invazivna, je pa zelo koristna,” je ocenil.

Koritnik tudi meni, da se bo število uporabnikov povečalo z možnostjo uporabe aplikacije v operacijskem sistemu iOS. Testiranje v Sloveniji je zaključeno, v testnem okolju je na voljo že od petka. Včeraj so jo posredovali za objavo v spletni trgovini App Store, kjer je že na voljo za prenos tudi uporabnikom operacijskega sistema iOS.

FOTO: Pixabay.si

Uporabniki o težavah pri uporabi aplikacije ne poročajo. “Zasledili smo nekaj težav z namestitvijo, ampak tega ne jemljem kot slabo. To samo pomeni, da so ljudje zainteresirani, da so prepoznali koristnost te aplikacije in da se celo toliko potrudijo, da težave sporočijo. Za nas je to koristno,” je poudaril Koritnik.

Uporabnikom naprav s sistemom android je aplikacija na voljo od 17. avgusta, v prvem tednu pa si jo je naložilo 37.400 uporabnikov. Pod okriljem ministrstva za javno upravo deluje tudi enotni klicni center za dodatno tehnično pomoč v zvezi z aplikacijo.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar