V štirinajstih dneh poostrenih aktivnosti mariborski policisti odkrili 252 kršitev kolesarjev

Med 17. in 30. majem so tudi mariborski policisti izvedli poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, pri tem pa odkrili 252 kršitev kolesarjev.

Mariborski policisti izrekli 87 glob in 178 opozoril

Policisti so z elektronskim indikatorjem alkohola preizkusili 202 kolesarja, osem jih je kolo vozilo pod vplivom alkohola (5 nad 0.52 mg/l in 3 do 0.52 mg/l). Napisali so tri obdolžilne predloge, izrekli so 87 glob in opozorili 178 kršiteljev (vsi kršitelji skupaj). 49 kolesarjev je vozilo pod vplivom alkohola. Lani so v prometnih nesrečah na območju PU Maribor življenje izgubili trije kolesarji, 141 je bilo poškodovanih.

V celotni Sloveniji ugotovljenih 1.200 kršitev

Skupno je bilo sicer v štirinajstdnevni preventivni akciji za večjo varnost kolesarjev v Sloveniji ugotovljenih 1.200 kršitev. Policisti so ugotovili 1.241 kršitev kolesarjev, med vozniki motornih vozil pa 204 kršitve, s katerimi so vozniki ogrožali varnost kolesarjev. Od skupno 1.445 kršitev so v 1.020 primerih izrekli opozorila.9 kolesarjev je vozilo pod vplivom alkohola.

Svetovni dan kolesarjenja s pozivom k varnemu kolesarjenju

Ob današnjem svetovnem dnevu kolesarjenja se tudi mariborski policisti pridružujemo pozivom k varnemu kolesarjenju – tisti, ki se na pot odpravljajo s kolesom, naj poskrbijo na lastno varnost s tehnično brezhibnim kolesom, čelado na glavi in z upoštevanjem cestno-prometnih pravil. Na kolesarje naj pazijo tudi drugi udeleženci v prometu, izpostavljajo mariborski policisti.

Oddaj komentar