Sodišče odločilo. Prepoved Thompsonovega koncerta nezakonita

FOTO: Facebook profil Marko Perković Thomspon

Se še spomnite, da je v letu 2017 Milan Trol v Mariboru želel organizirati koncert razvpitega Hrvaškega glasbenika Marka PerkovićaThompsona, vendar so ga na mariborski občinski upravi prepovedali. Organizator je nato vložil tožbo, znana pa je razsodba Upravnega sodišča RS, ki je odločilo, da je prepoved koncerta bila nezakonita v vseh točkah. Zadeva se vrne prvostopnemu organu v ponovni postopek.

FOTO: Facebook profil Milan Trol

Takole je na svojem Facebok profilu zapisal Milan Trol, organizator Thompsonovega koncerta. Za Trolovo vztrajnost mu je preko socialnih omrežij čestital tudi Thompson.

Tožba je utemeljena. Vsakdo ima pravico organizirati javne dogodke, prireditve in druga druženja, nihče pa nima pravice prepovedovati druženja, razen če je z zakonom kako drugače odločeno. To jasno piše tudi v 39. členu Ustave RS in tudi v Konvenciji o človekovih pravicah,” uvodoma piše Thompson v svoji objavi na Facebooku.

FOTO: Facebook profil Marko Perković – Thompson

Spomnimo še, da je bil koncert napovedan v privatni dvorani, Festivalni dvorani Lent in ne na javnih površinah, katere lastnica je Mestna občina Maribor, ki je nato kljub temu dosegla prepoved koncerta.

Komentatorji na Facebooku pod objavo pa že pišejo, da naj Trol kmalu ponovno organizira koncert v Mariboru oziroma Sloveniji. Sicer pa so Thompsonove koncerte prepovedovali tudi v Avstriji in celo na Hrvaškem.

Oddaj komentar