Aćimović z novo generacijo proti Severni Makedoniju, na seznamu tudi dva mlada Mariborčana

FOTO: Pixabay.com Slika je simbolična

Slovenska reprezentanca do 21 let bo 3. junija ob 16.00 v Krškem odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Severne Makedonije. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam 23-ih igralcev, ki se bodo zbrali 30. maja v Čatežu ob Savi.

V primerjavi z mlado reprezentanco, ki je nedavno nastopala na Uefa evropskem prvenstvu do 21 let 2021, je tokrat na seznamu precej mlajših fantov. V kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo, ki se začenjajo septembra, namreč lahko nastopajo le igralci letnika 2000 ali mlajši.

Menjava mlade generacije

“Prišlo je do menjave generacij, tako da začenjamo novo zgodbo. Ostalo nam je šest fantov, ki so bili del ekipe na Uefa evropskem prvenstvu do 21 let 2021, vsi ostali pa bodo praktično prvič vključeni v mlado reprezentanco Slovenije. Vpoklicati sem želel še nekatere druge nogometaše, vendar so jim udeležbo na tokratni reprezentančni akciji preprečile poškodbe oziroma klubske kvalifikacijske tekme. Ne glede na vse, je pred nami zahtevna tekma s Severno Makedonijo, do katere imamo še nekaj časa, da se ustrezno pripravimo. Pomembno je, da se dobro spoznamo in uigramo, saj bo vsaka prijateljska tekma zelo pomembna z vidika novega kvalifikacijskega ciklusa, ki je pred nami,” je predstavil pričakovanja Aćimović, ki je na reprezentančni seznam uvrstil kar tri nogometaše letnika 2003. Slovenija bo v kvalifikacijah za Uefa evropsko prvenstvo U21 2023 igrala v skupini B skupaj z Anglijo, Češko, Albanijo, Kosovim in Andoro.

Prijateljsko tekmo med mladima reprezentancama Slovenije in Makedonije si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na Sportklubu.

Seznam vabljenih igralcev:

Amir Feratović (Roma / ITA), Kai Cipot (Mura), Klemen Hvalič (Empoli), Žan Luk Leban (Everton), Tjaš Begić (Gorica), Gašper Pečnik (Aluminij), David Flakus Bosilj (Aluminij), Rok Maher (Bravo), Mark Španring (Bravo), Žan Trontelj (Bravo), Dušan Stojinović (Celje), Maj Rorič (Celje), Dario Kolobarić (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Benjamin Markuš (Domžale), Aljoša Matko (Maribor), Vid Koderman (Maribor), Martin Turk (Parma / ITA), Aljaž Casar (Rheindorf / GER), Michael Pavlović (Olimpija), Enrik Ostrc (Olimpija), Gal Kurež (Olimpija), Nik Prelec (Sampdoria).

Oddaj komentar